10.9 C
Šentjur pri Celju
21/09/2020
sentjur.net

Dimek prebiral “pozabljene pesmi”

Šentjur, 17. 2. 2017 – Jerneja Dirnbeka, Dimeka za prijatelje, lahko prepoznate kot avtorja prenekaterih besedil in kitarista znane slovenske glasbene zasedbe Mi2. Tokrat se je šentjurskemu občinstvu predstavil v povsem drugačni luči – kot literat. Dimek je namreč lansko leto izdal svoj literarni prvenec z naslovom Pevci pozabljenih pesmi. Njegov literarni večer je bil drugačen od ostalih, bolj sproščen, zgodbe iz knjige pa je strnil v pripoved, s katero je občinstvo pošteno nasmejal. Glavna tema njegovega literarnega dela so pesmi. “Njegova besedila pa so hudoomušna, vesela, iskrena, iskriva, resnična in mnogokrat tudi sladko-grenka,” je uvodoma predstavila avtorja Nastija Močnik, vodja izpostave JSKD Šentjur. Knjiga Pevci pozabljenih pesmi govori o malih ljudeh, ki prebivajo v izmišljeni občini Podgorje, in čeprav je ta občina izmišljena, z lahkoto najdemo vzporednice z marsikatero slovensko občino. Različne usode prebivalcev tega mesta se povežejo s pesmijo in tako preženejo vsakodnevne tegobe.

Pisatelj v knjigi pronicljivo opozori na številne banalnosti, s katerimi se vsak dan ukvarjamo, bralca pa “pikne ravno tja, kamor ga je treba,” je še dodala Močnikova. Jernej Dirnbek je že na začetku priznal, da ima malo treme, ki pa je izpuhtela takoj, ko je začel pripovedovati zanimive zgodbe iz knjige, pa tudi igrati kitaro in peti. Nabito polno avla IKC mu je sledila in čas literarnega večera je minil, kot bi trenil. Avtor je priznal, da je presenečen nad številnim občinstvom, le kakšen obiskovalec več ga je pričakal na podobnem večeru v Mariboru. Da je s svojo prozo in poezijo očaral poslušalce, se je videlo tudi po koncertu, ko so “želim prebrati več” željni poslušalci pokupili vse knjige. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Z njegovimi aforizmi so počastili spomin na literata

Jure Godler

“Povej, kaj bereš te dni”

Jure Godler

Prešeren, rock in Toš

Jure Godler

Nastija Močnik: Nisem si več gnala k srcu, da na dogodek ni bilo sto novih poslušalcev

ViP

S filmskimi popevkami pričarali romantiko

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več