18.9 C
Šentjur pri Celju
13/08/2022
sentjur.net

Dobrodelnost ne pozna meja – za dvojčka iz Dramelj

Dramlje, 8. 1o. 2017 – Da dobrodelnost ne pozna meja, je tokrat dokazala Melita Bevc, ki je dala pobudo za dobrodelni koncert za dvojčka Denisa in Klavdijo Veronik iz Dramelj. Oba dvojčka pa imata celebralno paralizo, družina pa za dva električna invalidska vozička potrebuje novo vozilo, saj je njuno gibanje zelo oteženo. Vozilo pa bi moralo biti prilagojeno, da se bosta lahko bratec in sestrica kdaj skupaj peljala. Denis in Klavdijo Veronik iz Dramelj sta stara 19 let. Ravno izboljšanje standarda življenja dvojčov s celebralno paralizo, pa je dalo motiv Bevčevi, da je k sodelovanju povabila nekaj skupin in pripravila odličen glasbeni nastop v župnijski cerkvi v Dramljah. Natopili so številni glasbeniki Melita Bevc ter sinova David in Sebastjan Bevc, Skupina Kvarta, Kvartet Pušeljc, na klavirju pa jih je spremljala pianistka Urška Ketiš. Za rimano vezno besedo pa je poskrbela Tanja Šeligo.

Koncert je organizatorica dogodka poimenovala Pesmi za večnost, prostovoljne prispevke pa so v celoti namenili njima, obiskovalci pa so jih lahko podarili v škatljicah na izhodu iz cerkvice. Še vedno pa se prostovoljni prispevki zbirajo tudi po SMS z ključno besedo DENIS5, ki se ga pošlje na 1919 in tako lahko darujete 5 evrov. Odlični nastopajoči in pa dobrodelnost krajanov pa se je pokazala z nabito polno cerkvijo in tudi z lepim zneskom zbranega denarja pa so že korak bližje novemu vozilu. (Jure Godler)

Sorodne novice

Pomagajmo Amadeju s cerebralno paralizo do dvigala

Jure Godler

GCC-jevci zbrali 4.500 evrov za družino z območja Šentjurja

Jure Godler

Iz srca za srčke

Jure Godler

Dobrodelni koncert ob 10-letnici Vrtca Dobje

Jure Godler

Prejeli smo: V Dramljah dobrodelno

Jure Godler

Dobrodelni koncert ob desetletnici šole

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več