28.7 C
Šentjur pri Celju
09/07/2020
sentjur.net

Dolgo pričakovana cesta končno odprta

Dramlje, 6. 8. 2016 – “Ta veseli dan v Vodulah” je poimenoval svečan dogodek – otvoritev nove ceste – Primož Lubič, eden najbolj zaslužnih za to, da se danes lahko domačini vozijo po novi preplasteni cesti. “Tukajšnji ljudje so danes dobre volje in hkrati hvaležni, ker nam je s skupnimi močmi uspelo in naš trud je bil poplačan,” je nadaljeval vzneseno Laubič, ki je prevzel tudi vodenje otvoritve. Javna pot Mastnak-Matjašič je eden izmed 25 cestnih odsekov, ki se jih trenutno izvaja v Šentjurju. Prisotne pa je pozdravil tudi podžupan Robert Polnar. Sredstva, ki jih je za ta namen vložila obična, so sredstva, namenjena za popravilo cestnih odsekov, in ta projekt se izvaja od leta 2015. Po končanem projektu, kjer bo Občina Šentju vložila več kot milijon evrov, bo moderniziranih kar 13 kilometrov cest. “Pot do te nove pridobitve pa ni bila tako lahka, kot je za nekatere samoumevno,” je dodal predsednik sveta KS Dramlje Vili Kramaršek. Prav tako je izpostavil zahtevnost del, ki jih je izvedlo podjetje Nizke gradnje Kladnik. Izvedena dela pa vseeno sodijo v 1. fazo projekta, za dokončanje tega pa bo potrebnih še nekaj let.

Za uspešno sodelovanje pa se je v imenu domačinov zahvalil tudi Miran Ogrizek, ki je Laubiču izročil tudi darilo. Za cesto je Krajevna skupnost Dramlje prispevala 13.430 evrov, 3.500 evrov so pridobili iz županovih sredstev, 11.900 evrov pa so primaknili uporabniki sami. Celotna investicija podlage je znesla 26.044 evrov, nekaj malega razlike pa bodo prihranili za dokončanje druge faze modernizacije ceste. Krajani so veliko pripomogli tudi s prostovoljnim delom, za kar so porabili 230 delovnih ur in s tem prihranili več kot 1500 eur pri celotnem projektu. Da pa bodo to cesto tudi vozniki uporabljali modro, je investicijo blagoslovil drameljski župnik Niko Krajnc. Za glasbeni premor je poskrbela harmonikarka Maja Bogdanovič. Po svečanem prerezu traku pa so se zbrani podali še na pogostitev na bližnji ranč. (Jure Godler)

Sorodne novice

Voznika na AC sta se ovirala in na koncu stepla

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Pod vplivom alkohola trčil v vozila pred seboj

Jure Godler

V Dramljah pravi »vihar« dogodkov

Tjaša Ferlež

Dramlje se razvijajo tudi z novo cesto

Jure Godler

Panika in gasilske sirene v Dramljah

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več