9.8 C
Šentjur pri Celju
28/09/2020
sentjur.net

Dom starejših in VDC Šentjur prejemika Listine mesta Šentjur

Šentjur, 20. 4. 2017 – Otvoritveni akt Šentjurjevega je svečana akademija Mestne skupnosti Šentjur in podelitev priznanj. Prireditev so otvorili pevci Moškega pevskega zbora skladateljev Ipavcev Šentjur z neformalno himno mesta Šentjur – Slovenec sem. Čeprav velja za himno le prva kitica, so pevci odpeli vse tri in tako vseh štirideset obiskovalcev prireditve pustili stati kar nekaj minut. Osrednji govor na prireditvi je imel predsednik MSŠ Jure Raztočnik. Ta se je sprva pohvalil, katere večje projekte so v tem času izvedli, ter poudaril, da je mesto skupnost – skupnost prebivalcev in organizacij, v katere se prebivalci vklučujejo, ter apleiral na njih, da aktivno prispevajo k razvoju kraja. Naloga MSŠ je tudi ta, da pripravi dokument vizije razvoja kraja vse do 2050. Spregovoril je tudi o Šentjurjevem, katerega tudi letos sledijo rdeči niti iz časa preloma v 20. stoletje.

Skupaj s predsednikom komisije sveta MSŠ za podelitev priznanj mesta Lovreom Perčičem sta podelila priznanja. Prvo priznanje Mesta Šentjur z denarno nagrado je prejela Maja Ravnikar Zabukovšek, študentka medicine, ki je zaradi študijskih obveznosti bila odsotna. Listino mesta Šentjur je prejel Dom starejših Šentjur, ki velja za enega najtoplejših domov v Sloveniji, tako ga je lansko leto ocenila komisija Ministrstva za delo, družino, socilane zadeve in enake možnosti ter časopisna hiša Delo. Priznanje je prejela mag. Vesna Vodišek Razboršek. Prav tako je Listino mesta Šentjur prejel tudi Varstveno-delovni center Šentjur, katerega poslanstvo je usmerjeno v izboljšanje kakovosti življenja vključenih oseb. Priznanje je prevzel direktor Leon Štemberger. Za kulturno popestritev in ritme rock’n’rolla in swinga pa je poskrbela šentjurska skupina Flapjacks. Fantje pa se pridružujejo stilu glasbe, ki jo igrajo tudi v stilu oblačenja tistega časa. V več kot pol ure so zaigrali kar nekaj uspešnic tistega časa in razmigali tudi zadnjice maloštevilnih obiskovalcev. (Jure Godler)

Sorodne novice

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Jure Godler

Komentiramo: DRP kot novoletna zaobljuba

Jure Godler

Izenačeni boji na šahovskem turnirju

Jure Godler

Zgornjetržani peli v Zgornjem trgu

Jure Godler

Kulturna dediščina – izziv in priložnost za prihodnost

Jure Godler

Prejeli smo: Vikendi za dijake na MCŠ

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več