18.9 C
Šentjur pri Celju
15/08/2022
sentjur.net

Domači gasilski podmladek pobral vsa prva mesta

Loka pri Žusmu, 12.9.2021 – V nedeljo je potekalo orientacijsko tekmovanje gasilske mladine Gasilske zveze Šentjur v sodelovanju s PGD Loka pri Žusmu. Letos je tekmovanje potekalo na območju krajevne skupnosti Loka pri Žusmu, med seboj pa se je pomerilo 28 ekip. Organizatorji tekmovanja so pripravili pot  orientacijske proge, nato pa še uredili topografsko karto in vanjo vrisali vse kontrolne točke in podatke.

Pionirji in pionirke so imeli štiri kontrolne točke, mladinci in mladinke ter pripravniki in pripravnice pa šest kontrolnih točk. Cilj je bil na istem mestu kot start, in sicer pred gasilskim domom v Loki pri Žusmu. Proga je bila zelo razgibana, vendar tekmovalci pri iskanju poti in kontrolnih točk niso imeli večjih problemov. Na tekmovanju je sodelovalo 28 ekip, in sicer 6 ekip pionirjev, 4 ekip pionirk, 10 ekip mladincev, 6 ekip mladink in 2 ekipi pripravnikov.

V kategoriji pionirjev je 3. mesto dosegla ekipa PGD Ponikva 2, 2. mesto PGD Ponikva 1, 1. mesto pa PGD Loka pri Žusmu. Pri pionirkah si je 3. mesto priborila ekipa PGD Prevorje, 2. mesto PGD Ponikva in 1. mesto PGD Loka pri Žusmu. V kategoriji mladincev je 3. mesto pripadlo PGD Prevorje, 2. mesto PGD Slivnica in 1. mesto PGD Loka pri Žusmu. Pri mladinkah so si 3. mesto priborile PGD Slivnica, 2. mesto PGD Dolga Gora in 1. mesto PGD Loka pri Žusmu. Pri pripravnikih pa sta tekmovali le dve ekipi. 1. mesto je pripadlo PGD Ponikva, 2. mesto pa PGD Slivnica. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za njihove dosežke. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Del gasilske olimpijade tudi v naših krajih

Tjaša Ferlež

Orientacija jih je letos vodila po Planini

Tjaša Ferlež

Kar 32 ekip se je pomerilo na tekmovanju v Celju

Tjaša Ferlež

Pred PGD Loka pri Žusmu je jubilejno leto

Tjaša Ferlež

Za roko jo je zaprosil kar na vrhu Triglava

Tjaša Ferlež

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več