17.4 C
Šentjur
18/09/2019
sentjur.net

Dončić podpisal za Šentjur

Šentjur, 21. 6. 2019 – Naš prvoligaš, Košarkarski klub Šentjur, ima tudi uradno novega trenerja. O tem, da bo šentjursko selekcijo od danes naprej vodil Sašo Dončić, se je šepetalo že nekaj časa, danes pa je tudi uradno podpisal pogodbo. V Gostišču Bohorč je oče našega najbolj slavnega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića, ki igra v Dallasu, s predstavnikom kluba in športnim direktorjem Dejanom Fiderškom zaprisegel zvestobo našemu klubu. “Zelo sem vesel, da se je odločil za našo sredino, saj je ambiciozen tako kot mi. Zagotovo pa je naš cilj doseči boljši rezultat kot v prejšnji sezoni,” je povedal Fideršek. Dodal je, da je prva naloga sestaviti konkurenčno ekipo.

“Zahvalil bi se vsem za ponujeno priložnost. Prihajam v klub, ki ima dolgoletno košarkarsko tradicijo, in edini klub s te strani Trojan, ki ima v svoji vitrini tudi naslov državnih prvakov,” je povedal novi trener. “Veselim se tega novega izziva. Vsakič ko sem gosotoval z Ilirijo v Šentjurju je bila dvorana zelo neugodna, saj so tukaj doma pravi navijači in podporniki košarke,” je še dodal Dončič. Povedal je, da so bili prvi informativni stiki s klubom že pred enim mesecem, kjer je bila obojestranska zainteresiranost. Glede ekipe je bil Sašo Dončić precej skrivnosten. Poudaril je, da je ljubitelj hitre in atraktivne igre. “V klub bo zagotovo treba pripeljati kakšne tujce in upam, da bomo imeli to srečo, da najdemo res dobre. Predvsem je v Sloveniji velik primanjkljaj playmakerjev, torej igralcev na poziciji 5. Prestopni rok se je šele začel, na tržišču je veliko igralcev. Računam, da bomo okostje ekipe sestavili že nekje sredi julija,” je še povedal novi trener KK Šentjur.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Kmalu na Rifnik po prenovljeni cesti

Jure Godler

Z Zalokarjevem memorialom in druženjem na bazenu zaključili sezono

Jure Godler

Prihajajo novi metri šentjurske kolesarske steze

Jure Godler

Zdesetkane Šentjurčane potolkli še sodniki

Jure Godler

Tesna zmaga za mirnejše nadaljevanje

Jure Godler

Dejan Mihevc postal trener leta na Poljskem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več