6.9 C
Šentjur pri Celju
19/10/2020
sentjur.net

Dončić podpisal za Šentjur

Šentjur, 21. 6. 2019 – Naš prvoligaš, Košarkarski klub Šentjur, ima tudi uradno novega trenerja. O tem, da bo šentjursko selekcijo od danes naprej vodil Sašo Dončić, se je šepetalo že nekaj časa, danes pa je tudi uradno podpisal pogodbo. V Gostišču Bohorč je oče našega najbolj slavnega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića, ki igra v Dallasu, s predstavnikom kluba in športnim direktorjem Dejanom Fiderškom zaprisegel zvestobo našemu klubu. “Zelo sem vesel, da se je odločil za našo sredino, saj je ambiciozen tako kot mi. Zagotovo pa je naš cilj doseči boljši rezultat kot v prejšnji sezoni,” je povedal Fideršek. Dodal je, da je prva naloga sestaviti konkurenčno ekipo.

“Zahvalil bi se vsem za ponujeno priložnost. Prihajam v klub, ki ima dolgoletno košarkarsko tradicijo, in edini klub s te strani Trojan, ki ima v svoji vitrini tudi naslov državnih prvakov,” je povedal novi trener. “Veselim se tega novega izziva. Vsakič ko sem gosotoval z Ilirijo v Šentjurju je bila dvorana zelo neugodna, saj so tukaj doma pravi navijači in podporniki košarke,” je še dodal Dončič. Povedal je, da so bili prvi informativni stiki s klubom že pred enim mesecem, kjer je bila obojestranska zainteresiranost. Glede ekipe je bil Sašo Dončić precej skrivnosten. Poudaril je, da je ljubitelj hitre in atraktivne igre. “V klub bo zagotovo treba pripeljati kakšne tujce in upam, da bomo imeli to srečo, da najdemo res dobre. Predvsem je v Sloveniji velik primanjkljaj playmakerjev, torej igralcev na poziciji 5. Prestopni rok se je šele začel, na tržišču je veliko igralcev. Računam, da bomo okostje ekipe sestavili že nekje sredi julija,” je še povedal novi trener KK Šentjur.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Jožetu Palčniku nagrada košarkarske zveze

ViP

Hruševec bo varen pred visokimi vodami

Jure Godler

Osnovna šola Dramlje bo dobila novo kuhinjo

Jure Godler

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Zdravstveni dom Šentjur do novih ambulant

Jure Godler

Občina Šentjur bo tudi naprej podpirala naše gasilce

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več