8.8 C
Šentjur pri Celju
03/03/2024
sentjur.net

Ekipa Občine Šentjur peta na krosu občinskih reprezentanc

Ravne na Koroškem, 14.10. 2023 – Na 57. tradicionalnem Krosu občinskih reprezentanc, edinem športnem tekmovanju med slovenskimi občinami, ki je bilo na Ravnah na Koroškem, je nastopila tudi ekipa Občine Šentjur. V mlajših kategorijah so se v reprezentanco uvrstili učenci na osnovi rezultatov na občinskem prvenstvu v krosu za osnovne šole, v starejših kategorijah pa so pomagali nekateri tekači domačega atletskega kluba.

Z uvrstitvijo na svečano podelitev medalj za prva tri mesta in pisnih priznanj od četrtega do šestega mesta so razveselili številni naši tekači.

  • Tretje mesto med tekačicami letnika 2013, na teku na 500 metrov, je dosegla Neli Tovornik, peta je bila Zarja Jakopič Žolgar. Skupaj sta osvojili 2. ekipno mesto v kategoriji ženske letnika 2013. Najžlahtnejšo medaljo okoli vratu si je nadel tudi Vid Kukovič, letnik 2013, v teku na 500 m, ki je skupaj s šestim mestom Teja Brileja osvojil 3. mesto na ekipnem letnikov 2013.
  • Med tekačicami letnika 2012 v teku na 500 metrov je zmagala Tinkara Gajšek. 
  • Matija Perčič je med letniki 2011 na teku 1000 m osvojil šesto mesto in skupaj z osmim mestom Urbana Mezgeca osvolil tretje mesto v ekipnem tekovanju letnika 2011.
  • Urh Krč s četrtim mestom in Matic Brečko s petim mestom, oba letnika 2010, sta v teku na 1.000 metrov osvojila 1. mesto ekipno.
  • Vid Potisk je med tekači letnika 2009 v teku na 1.500 metrov osvojil 6. mesto.
  • Atlet Val Filej, letnik 2008, je v teku na 1.500 metrov osvojil tretje mesto.
  • Med mlajšimi mladinci letnika 2006 in 2007 je Filip Cmok v teku na 2.000 metrov osvojil drugo mesto, Jakob Cmok pa je bil peti, kar ju je uvrstilo na 2. mesto ekipno v kategoriji.

Šentjurski tekači so skupaj osvojili 5. mesto skupno vseekipno. K vseekipnem uspehu so prispevali tudi Stela Kosmač, Žanin Jazbec, Anej Uršič, Miha Lončar, Sanja Belej, Ela Vita Kolar in Urban Mezgec. Sodelovanje na tekmovanju sta omogočili Športna zveza Šentjur in Občina Šentjur.

Sorodne novice

Malgajevci vseekipni državni podprvaki

Jure Godler

Šentjurski atleti odlični na tekmovanjih

Jure Godler

Prvenstvo šentjurskih osnovnih šol v krosu

Jure Godler

Ambrož Amon potuje na EP v krosu

Jure Godler

Dve zmagi na preglednem krosu

Jure Godler

Uspešni na državnem prvenstvu šol v krosu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več