13.9 C
Šentjur pri Celju
05/08/2020
sentjur.net

Šentjurski atleti odlični na tekmovanjih

Zagreb, Beograd, 22. 2. 2108 – Na atletskem Prvenstvu Slovenije v krožnih tekih v dvorani za leto 2018, ki je bilo to leto v novi atletski dvorani v Zagrebu, je nastopilo 5 atletov Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur. Najbolj sta se uspehov razveselila Mojca Centrih, ki je postala državna prvakinja med članicami v teku na 800 m, ter Ambrož Amon med člani na 3 km, ki je osvojil bronasto medaljo med člani na 3 km. Visoko 4. mesto je med mladinci v teku na 1500 m osvojil tudi Andrej Motoh. Dosežen čas Mojce na 800 m je tudi njen osebni rekord in hkrati nov absolutni klubski rekord (2:15,68). Prejšnjega je dosegla Nataša Oset leta 1998 v Novi Gorici.

Zmaga na Belem krosu

V Beogradu se je na tradicionalnem 51. mednarodnem Belem krosu pomeril član Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur Andrej Motoh. Motoh je v kategoriji pionirjev osvojil prestižno zmago v mednarodni konkurenci v teku na 1 km s časom 3:02,54. V članskem teku na 6 km je Amon Ambrož osvojil 14. mesto.

Motoh je izkoristil tudi priložnost in se fotografiral tudi z legendo jugoslovanske in evropske atletike, nekoč izvrstnim tekačem na srednje proge Draganom Zdravkovičem.

Sorodne novice

Iz Novega mesta z dvema srebrnima medaljama

Jure Godler

Na cestnem nočnem teku Ana Majcen do medalje

Jure Godler

Po korona premoru padli kar štirje klubski rekordi

Jure Godler

Atletom dve novi medalji na državnem prvenstvu

Jure Godler

Mladi atleti blesteli na državnem prvenstvu

Jure Godler

Atletski klub Šentjur in Vlado Artnak prejemnika priznanj

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več