14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Električen skiro je povzročil požar

Kalobje, 28. 10. 2022 – Gasilci PGD Kalobje, so prejeli klic na pomoč. Zagorelo naj bi gospodarsko poslopje v Kostrivnici. Požar je nastal na južnem delu objekta. Vzrok požara sprva ni bil znan, predvidevalo  se je, da je pri  polnjenju zagorel električni skiro. Požar se je razširil na ostrešje južnega dela gospodarskega poslopja. V bližini objekta je bil sosed, ki je opazil požar. Takoj je poklical na pomoč, pri reševanju skiroja je zaradi gostega dima v objektu ostal ujet otrok.

Gasilci so od domačih izvedeli, kakšne so nevarnosti v objektu in če je še kdo ujet v objektu. Sosed pove, da pogrešajo lastnika, ki je reševal svoje imetje v objektu. Slišani kriki na pomoč, so nemudoma razrešili zastavljeno uganko in gasilce priklicali v notranjost objekta. Pogrešano osebo so gasilci pripeljali izven nevarnosti in ji ponudili primerno zdravniško pomoč. Zastavljena intervencija je bila predhodno pripravljena operativna vaja ob mesecu požarne varnosti. Letošnje leto je mesec oktober potekal pod sloganom »Tudi baterije lahko zagorijo« zato so se po besedah poveljnika Dejana Hribernika odločili da pripravijo operativno vajo in jo povežejo s trenutno aktualno tematiko. (Tjaša Ferlež )

Sorodne novice

Njuna srčnost iz poklica je zanetila iskro ljubezni

Tjaša Ferlež

Kdo je rekel, da jih ne bo?

Jure Godler

Gasilska vaja: Pogasili objekt z nameščenimi sončnimi celicami

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Strela zanetila požar na veliki kmetiji

Jure Godler

Pevske vaje zaključili ob zvoku siren

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Zagorelo v Domu starejših Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več