16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Enost tudi pri prejemu svetega obhajila

Prevorje, 2. 6. 2019 – Na god sv. Erazma, ki po krščanskem izročilo izžareva človeško ljubeznivost, je, kot marsikje,  tudi v cerkvi sv. Ane na Prevorju potekalo prvo sveto obhajilo. Ne le ljubeznivost ter pozornost,  temveč tudi posebna občutja, so prevevala otroška srca ob prejemu zakramenta svetega obhajila. Nanj jih je pripravljal župnik Marko Šraml, ki je pri pridigi izpostavil enost, kot najlepšo popotnico v življenje.

Zgled teh enotnih pogledov so v prvi vrsti starši, ki otroku podarijo življenje, do vzgojnih prizadevanj in nato iskanje enotnih ciljev, ko tudi otroci zorijo v veličini tega pomena. Šraml se je zahvalil staršem za složno sodelovanje pri pripravah in sami izvedbi tega slavnostnega dogodka. Na Prevorju je zakrament sv. obhajilo prejelo sedem otork, zadnjo majsko nedeljo pa je v cerkvi sv. Magdalene na Slivnici zakrament prejlo triintrideset otrok.

Majda Rezec, foto: Jure Jelen 

 

Sorodne novice

Na Ponikvi prejeli Jezusa v srce

Tjaša Ferlež

Ponikva: Jezusa je v srce prvič prejelo 16 otrok četrtega razreda

Tjaša Ferlež

Novi zakrament obhajila je prejelo 69 otrok

Jure Godler

Sprejeli Jezusa v srce

Jure Godler

Na Ponikvi 22 prvoobhajencev

Tjaša Ferlež

Na Prevorju pet, na Slivnici triindvajset prvoobhajancev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več