14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Novi zakrament obhajila je prejelo 69 otrok

Šentjur, 21. 6. 2020 – Ko otroci dosežejo določeno zrelost v osebnem in krščanskem življenju, lahko prejmejo tudi drugi zakrament – sveto obhajilo. Od tega zakramenta so odvisni tudi ostali zakramenti, saj je v tem zakramentu, po verovanju krščanov, navzorč sam Jezus. Letošnje leto je zaradi znanih epidemioloških razmer bilo vprašljivo tako za obhajilo kot birmo, saj se vnaprej ni vedelo, kakšne razmere bodo v naslednjem tednu in mesecu. Vendar se je na koncu le izšlo in oba prej omenjena zakramenta so lahko v Šentjurju uspešno izvedli – birmo bodo izvedli naslednji teden.

So pa v primerjavi prejšnjih let bile uvedene nekatere spremembe. Otroci so se v sprevodu do šentjurske farne cerkve sv. Jurija, sprehodili le po cerkvenem dvorišču, postavljeni so bili po razredih, kot jih obiskujejo v šoli in ne kot fantje – dekleta, kot smo bili navajeni. Da so bili primerno opremljeni s cvetom in križcem so ponovno poskrbeli pridni odrasli šentjurski skavti. Tik preden pa so zakorakali novemu zakramentu naproti pa je bilo obvezno razkuževanje rok. Letošnji zakrament je podelil domači župnik Vinko Čonč. Po obredu v cerkvi so se slavljenci, njihovi starši in sorodniki kmalu porazgubili na kosila in druga družabna srečanja. (Jure Godler)

Fotografije si lahko snamete iz te povezave.

Sorodne novice

V Šentjurju 214 novih okužb, v Dobju največji porast v regiji

ViP

Pravljični december v mestu glasbe

Jure Godler

Zaščitite svojo lastnino s primerno ključavnico

Jure Godler

Zadnja maša priljubljenega šentjurskega župnika

ViP

Na Ponikvi prejeli Jezusa v srce

Tjaša Ferlež

V Šentjurju prejelo zakrament birme kar 71 otrok

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več