8.7 C
Šentjur pri Celju
01/10/2020
sentjur.net

Evakuacijska vaja ponovno odkrila pomanjklivosti

Šentjur, 1. 4. 2016 – Mesto Šentjur so danes prepravile sirene štirih gasilskih vozil. Seveda je šlo za redno vajo šentjurskih gasilcev. Tokrat je zagorelo v obeh šentjurskih vrtcih – enotah Center in Pešnica. Sedemnajst gasilcev PGD Šentjur so, s tremi gasilskimi vozili in enim poveljniškim vozilom, hitro prispeli na mesto požara. Medtem pa so se vzgojiteljice in otroci že umaknili na točko zbiranja. Požara na obeh enotah so domači gasilci kmalu pogasili. Prostore vrtca pa pozorno pregledali. V obeh enotah so namreč le našli kakšnega ponesrečenca, ki se ni uspel uspešno rešiti iz ognjenih zubljev.

“Vaji sta potekali v sklopu sodelovanja z Vrtcem Šentjur, to sodelovanje pa poteka že tretje leto,” nam je zaupal poveljnik PGD Šentjur Danilo Matoš. V enoti Center je sodelovalo pri vaji 111 otrok in 9 zaposlenih, v enoti Pešnica pa 97 otrok in 19 zaposlenih. “Kljub temu, da smo uporabili vsa razpoložljiva sredstva, lahko ugotovimo, da imamo na razpolago premalo tehničnih sredstev. Gre se za dihalne aparate – društvo razpolaga z 10, kar zadostuje za 5 napadalnih skupin in pol ure dela. V takih objektih, kot je vrtec, pa bi potrebovali vsaj še enkrat toliko dihalnih aparatov,” pove poveljnik. Dodal je še, da se na koncu vsake vaje naredi tudi sama analiza, kot primer pa navede, da so lani opozorili na zasilne izhode iz vrtca (naletna vrata), to anomalijo pa so ob rekonstrukciji vrtcev letos odpravili. Med zaključki analize tokratne vaje se bo izpostavila možnost enotnega alarma na eni enoti vrtca in pa dovozi do vrtca, ki so večkrat zaparkirani z vozili in je gasilcem onemogočen dostop.

Na veselje malčkov, med katerimi je marsikdo obljubil, da “ko bo velik, bo gasilec,” pa je vaja v celoti uspela. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Šentjurski gasilci na Velikem gasilskem izzivu

Jure Godler

Strela zanetila požar na stanovanjski hiši

Tjaša Ferlež

Stanovanjski požar v Ostrožnem terjal življenje

Jure Godler

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več