-2.4 C
Šentjur pri Celju
02/04/2020
sentjur.net

Gasilci iz Kirschhausesena s kolesi do Lokarij

Lokarje, 21. 5. 2015 – Gasilci iz Kirschhausena v Nemčiji, ki so pobrateni z PGD Lokarje, so 12. 5. 2015, odšli na 1000 km dolgo kolesarsko pot proti Sloveniji. Pot jih je vodila skozi Augsburg, mimo Münchena in Tagernskega jezera ter po prečkanju avstrijske meje do jezera Zell. Sledil je vzpon čez gorski prelaz Grossglockner, ki leži na nadmorski višini 2.428 m. Nato so se spustili do mesta Heiligenblut, od koder so kolesarili v smeri Špitala ob Dravi in mimo Velikovca do Dravograda. Ostal je še deseti dan kolesarjenja od Dravograda skozi Dolič, Vojnik vse do Dola. Zadnji dan kolesarjenja smo se jim pridružili še štirje kolesarji, člani PGD Lokarje, in kolesarji »Šentjur Power«.

Kolesarjenje je bilo zelo zahtevno, saj smo premagali cca 8.000 višinskih metrov, dodatna ovira je bila tudi ta, da so nemški kolesarji imeli navadna treking in ne kakšna profesionalna kolesa. Sledil je »slavnostni« sprejem, ki so ga pripravili lokarski gasilci z vodnimi curki, in nazdravljanje s penino. Po uradnem delu je sledilo še družabno srečanje. Naslednja dva dni so si gostje ogledali taktično vajo gasilske zveze Šentjur ob 60-letnici delovanja in znamenitosti v občinah Šentjur in Šmarje pri Jelšah. Popeljali smo jih v muzej novejše zgodovine »Železniški muzej Južne železnice« in Rafov rov, kjer nam je na harmoniko zaigrala še 88-letna Milica. Gostje so bili navdušeni nad lepotami naših krajev in sprejemom. Vsem kolesarjem smo čestitali za prevoženo pot in jim zaželeli srečno pot domov.

(Janko Pušnik)

Sorodne novice

PGD Lokarje: Zborovali mladi gasilci

Tjaša Ferlež

Znaka civilne zaščite v roke PGD Lokarje in Martinu Cmoku

Tjaša Ferlež

PGD Lokarje: Pred njimi je jubilejno leto

Tjaša Ferlež

Vaja Cerovec: Požar je izbruhnil na traktorju

Tjaša Ferlež

Dan odprtih vrat gasilskega doma v Lokarjah

Tjaša Ferlež

Zagorelo na delovnem stroju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več