18.9 C
Šentjur pri Celju
16/08/2022
sentjur.net

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Šentjur, 24. julij 2021 – Dogajanje pri Ipavčevem kulturnem Centru v Šentjurju so v soboto v vročem dopoldnevu pri Kulturni pip’ci popestrili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur. Prvotno je bil obisk načrtovan že nekaj dni prej, vendar so ga zaradi slabega vremena prestavili na naslednjo soboto, ki je bila za osvežitev in igranje z vodo še kako primerna. Na prijazno povabilo organizatorjev, društva Epik teater, so se odzvali domači gasilci. Člani gasilskega društva Šentjur so predstavili svojo opremo in njeno delovanje. V počasnem tempu so predstavili in oblekli obleko, ki jo uporabljajo pri gašenju požarov in ki jih praktično ščiti pred poškodbami.

Vožnja z gasilskim vozilom in ples

Pred dvema letoma se je v gasilko obleko odel glavni natakar, sam Tom Costo, in zbranim postregel pijačo. V gasilsko obleko se tokrat ni oblekel on, ampak so se v njej preizkusili kar otroci. Gasilci so, seveda, razvili tudi cevi in otroci so lahko poskusili zbijati tarčo z vodo in se tako sami preizkusili v vlogi gasilcev, kar pa jim je bilo tudi zelo zabavno. Za konec so lahko sedli v gasilski avto, se z njim popeljali en krog in se na koncu v njem tudi fotografirali. Za piko na i druženju pa so šentjurski gasilci zaplesali še njihov ples na pesem Jerusalema. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Del gasilske olimpijade tudi v naših krajih

Tjaša Ferlež

Ogenj v celoti uničil hišo

ViP

Kar 32 ekip se je pomerilo na tekmovanju v Celju

Tjaša Ferlež

Udar strele je zanetil požar v nekdanjem Hotelu Žonta

Jure Godler

Zagorelo zaradi štedilnika na drva

Tjaša Ferlež

PGD Šentjur: Končno zamenjali tudi zastarelo cisterno

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več