16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Šentjur, 24. julij 2021 – Dogajanje pri Ipavčevem kulturnem Centru v Šentjurju so v soboto v vročem dopoldnevu pri Kulturni pip’ci popestrili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur. Prvotno je bil obisk načrtovan že nekaj dni prej, vendar so ga zaradi slabega vremena prestavili na naslednjo soboto, ki je bila za osvežitev in igranje z vodo še kako primerna. Na prijazno povabilo organizatorjev, društva Epik teater, so se odzvali domači gasilci. Člani gasilskega društva Šentjur so predstavili svojo opremo in njeno delovanje. V počasnem tempu so predstavili in oblekli obleko, ki jo uporabljajo pri gašenju požarov in ki jih praktično ščiti pred poškodbami.

Vožnja z gasilskim vozilom in ples

Pred dvema letoma se je v gasilko obleko odel glavni natakar, sam Tom Costo, in zbranim postregel pijačo. V gasilsko obleko se tokrat ni oblekel on, ampak so se v njej preizkusili kar otroci. Gasilci so, seveda, razvili tudi cevi in otroci so lahko poskusili zbijati tarčo z vodo in se tako sami preizkusili v vlogi gasilcev, kar pa jim je bilo tudi zelo zabavno. Za konec so lahko sedli v gasilski avto, se z njim popeljali en krog in se na koncu v njem tudi fotografirali. Za piko na i druženju pa so šentjurski gasilci zaplesali še njihov ples na pesem Jerusalema. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Domači gasilski podmladek pobral vsa prva mesta

Tjaša Ferlež

Prekmurske dobrote ob skladbah Moškega vokalnega kvinteta Aeternum

Danijel Berden

Žepna zasedba napolnila avlo ipavčevega kulturnega centra

Jure Godler

Kuhala se bosta smeh in dobra glasba!

Jure Godler

Za roko jo je zaprosil kar na vrhu Triglava

Tjaša Ferlež

Za nesrečo je bila kriva otroška igra

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več