14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Gasilci prevzeli tretje novo vozilo

Sveti Štefan, 23. 4. 2016 – Prostovoljno gasilsko društvo Sveti Štefan je bogatejše še za eno vozilo AC16/50. Vozilo je pripeljal Franc Čoklc s poveljnikom Martinom Slatenškom. Pričakali so ga prijatelji gasilci iz sosednjih prostovoljnih gasilskih društev – PGD Loka pri Žusmu, Mestinje, Šentvid pri Grobelnem, Sladka Gora, Zibika, Kristan vrh, Šmarje pri Jelšah, pobratenega društva PGD Študa in prijateljskih društev Makole in Sovodenj, pričakalo pa ga je tudi celotno vodstvo GZ Šmarje pri Jelšah. »Čestitam vam vsem za tako velik dogodek, kot je danes na Svetem Štefanu, saj ste dobili novo vozilo. Pohvalil bi tako krajane kot vas gasilce za tako prizadevno in uspešno doniranje sredstev in za to, da je dogodek uspel brez težav. Želim vam, da vam vozilo služi, in veliko uspehov pri bodočem delu,« je gasilcem čestital Stanko Šket, župan občine Šmarje pri Jelšah. Povedal je tudi, da se bo gradnja telovadnice pri OŠ Sveti Štefan pričela v kratkem, saj je projektna dokumentacija že narejena.

Čestitkam in pohvalam so se pridružili Bogdan Krumpak, poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah, Bojan Hrepevnik, poveljnik Celjske regije, Erih Strašek, predsednik GZ Šmarje pri Jelšah, Darko Mikša, poveljnik PGD Loka pri Žusmu, Boštjan Narobe, predsednik PGD Študa, ter Alojz Tirgušek, častni poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah. Ivan Žaberl, predsednik krajevne skupnosti Sveti Štefan, je društvu zaželel čim manj intervencij in čim več vaj z novim vozilom. Boris Čavš, predsednik PGD Sveti Štefan, se je iz srca zahvalil županu, krajanom, KS in PGD Študa za pomoč pri zbiranju denarja, saj je vozilo brez opreme vredno 170 tisoč evrov, z opremo, ki jo ima, pa krepko preko 200 tisoč evrov. Sledil je krst vozila in tortica, kot se za takšen dogodek spodobi. (Piše: Milenka Blažević,  foto: Ivan Grobelšek, Sebastjan Čuden )

Sorodne novice

Ipavčeva plaketa v roke planincu Miru Rožeju

Jure Godler

Na Planini pri Sevnici obeležili 130-letnico gasilstva

Tjaša Ferlež

Hvala, gasilci, ker imate srce za soljudi!

Tjaša Ferlež

Razmišljanje: Hvala vam, gasilci!

Jure Godler

Silovita moč narave znova razdejala občino

ViP

Urnebes vetra in dežja razdejal tudi našo občino

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več