30.4 C
Šentjur pri Celju
03/07/2022
sentjur.net

Gasilci zborovali

Eno najstarejših Šentjurskih društev – Prostovoljno gasilsko društvo Šentjur je zadnjo febrarsko soboto sklicalo 138. občni zbor društva. Čez dve leti bodo šentjurski gasilci praznovali kar 140 letnico obstoja. Občnega zbora, zadnjo februarsko soboto v Gasilskem domu Šentjur, se je udeležilo 54 članov in nekaj gostov. Med gosti je bil tudi podžupan Občine Šentjur Robert Polnar, predstavniki prijateljskega gasilskega društva iz srbske Požege, Janko Cerkvenik, predsednik Gasilske zveze Šentjur in poveljnik GZ Martin Cmok. Delovanje društva v letu 2011 je prestavil predsednik PGD Branko Oset. Pokrivajo veliko območje, kar štirih krajevnih skupnosti.

Društvo se je v 2011 soočilo z finančnimi težavami, predvsem zaradi neplačilne discipline, ki je nastala pri opravljanju pridobitne dejavnosti društva – servisu gasilnih aparatov. Predsednik PGD je pohvalil sodelovanje z Gasilsko zvezo in tudi sodelovanje z ostalimi gasilskimi društvi. Ob prazniku Občine Šentjur so organizirali zelo uspešno tekmovanje fire combat, v prihodnosti pa bodo sodelovali tudi v ligi sklapljanja cevi.

Več o marčevski številki Šentjurskih novic

jg

 

Sorodne novice

Kar 32 ekip se je pomerilo na tekmovanju v Celju

Tjaša Ferlež

Domači gasilski podmladek pobral vsa prva mesta

Tjaša Ferlež

Za roko jo je zaprosil kar na vrhu Triglava

Tjaša Ferlež

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež

Za nesrečo je bila kriva otroška igra

Tjaša Ferlež

V Gorici pri Slivnici helikopter slovenske vojske

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več