17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Gasilci zborovali

Eno najstarejših Šentjurskih društev – Prostovoljno gasilsko društvo Šentjur je zadnjo febrarsko soboto sklicalo 138. občni zbor društva. Čez dve leti bodo šentjurski gasilci praznovali kar 140 letnico obstoja. Občnega zbora, zadnjo februarsko soboto v Gasilskem domu Šentjur, se je udeležilo 54 članov in nekaj gostov. Med gosti je bil tudi podžupan Občine Šentjur Robert Polnar, predstavniki prijateljskega gasilskega društva iz srbske Požege, Janko Cerkvenik, predsednik Gasilske zveze Šentjur in poveljnik GZ Martin Cmok. Delovanje društva v letu 2011 je prestavil predsednik PGD Branko Oset. Pokrivajo veliko območje, kar štirih krajevnih skupnosti.

Društvo se je v 2011 soočilo z finančnimi težavami, predvsem zaradi neplačilne discipline, ki je nastala pri opravljanju pridobitne dejavnosti društva – servisu gasilnih aparatov. Predsednik PGD je pohvalil sodelovanje z Gasilsko zvezo in tudi sodelovanje z ostalimi gasilskimi društvi. Ob prazniku Občine Šentjur so organizirali zelo uspešno tekmovanje fire combat, v prihodnosti pa bodo sodelovali tudi v ligi sklapljanja cevi.

Več o marčevski številki Šentjurskih novic

jg

 

Sorodne novice

Neurje ni prizaneslo niti gasilskemu domu

Tjaša Ferlež

S podpisi potrdili odlično sodelovanje občine in gasilcev

Jure Godler

Novo gasilsko vozilo v Dobju bo leta 2025

Tjaša Ferlež

Pogasili požar v Domu starejših Šentjur

Jure Godler

Obeležili 50-letnico delovanja PGD Prevorje

Jure Godler

Pionirji in mladinke Svetega Štefana prvi na gasilskem tekmovanju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več