17.9 C
Šentjur pri Celju
13/06/2021
sentjur.net

Gasilska zveza Šentjur: Uspešno opravili tečaj IDA

Pekre, 28. 3. 2021 – Ob vikendih v mesecu marcu je potekal tečaj za nosilca izolirnih dihalnih aparatov (IDA). V izobraževalnem centru Pekre se je udeležilo kar nekaj članov posamičnih prostovoljnih gasilskih društev v Gasilski zvezi Šentjur. Vsi so izziv uspešno prestali in opravili tečaj. Tečaj je bil zelo psihično in fizično naporen in je zahteval veliko zbranosti ter fizične kondicije. Nosilci IDA na terenu običajno opravljajo najtežje delo, zato je ta začetni tečaj eden izmed težjih. Poudariti pa je potrebno, da je tečaj izredno pomemben za nadaljevanje operativnega dela v gasilskih vrstah.

Tečaj za nosilca izolirnega dihalnega aparata so opravili: PGD Loka pri Žusmu: Maks Mikša in Benjamin Lipnik, PGD Dramlje: Blaž Lavbič in Kristjan Rojc, PGD Planina: Florijan Uduč in Matic Tovornik. PGD Ponikva: Aleksander Plahuta, Valentin Ocvirk, Nikolaj Ocvirk, Nejc Vodeb in Aljaž Čretnik. Vsem tečajnikom iskreno čestitamo!  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Mlaji in budnice v pozdrav 1. maju

Tjaša Ferlež

Nov gasilski dom, delovna akcija in požar v podjetju Tajfun

Tjaša Ferlež

V naslednjem desetletju kar dva gasilska domova

Jure Godler

Gasilci opozarjajo: Previdno pri kurjenju v naravi

Tjaša Ferlež

Začetek leta s Petrolovo donacijo

Jure Godler

Gasilska zveza Šentjur: Z optimizmom v leto 2021

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več