33.8 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Gasilski praznik na Svetem Štefanu

Sveti Štefan, 18. 6. – Prostovoljno Gasilsko društvo (PGD) Sveti Štefan je organiziralo že 18. pionirsko tekmovanje za pokal krajevne skupnosti (KS) Sv. Štefan in 31. člansko nočno tekmovanje za memorial Štefana Krumpaka. Na pionirskem tekmovanju so sodelovale 3 ekipe pionirk in 3 ekipe pionirjev v vaji vedrovka in štafeti s prenosom vode. Med pionirkami so bile najboljše pionirke PGD Steklarna Rogaška Slatina, ki so osvojile prehodni pokal, druge so bile pionirke PGD Dobje, tretje pa pionirke PGD Slivnica pri Celju. Pionirji PGD Drešinja vas pri Žalcu so zmagali že tretje leto in tako osvojili prehodni pokal v trajno last, drugi so bili pionirji PGD Dobrina, tretji pa PGD Loka pri Žusmu. Pokale in priznanje je podelil Ivan Žaberl, predsednik KS Sveti Štefan.

Zmagali Slatičani

Člansko tekmovanje se je začelo ob 20. uri z vajo z motorno brizgalko, sledila je suha izvedba in navezava gasilske sekirice. Med članicami je zmagala lanskoletna zmagovalna ekipa PGD Mestinje, druge so bile članice PGD Šentvid pri Grobelnem, tretje pa članice PGD Loka pri Žusmu. Pri članih je zmagalo PGD Sveti Florjan Rogaška Slatina, drugi so bili lanskoletni zmagovalci, člani PGD Lokarje, tretje mesto pa so zasedli člani PGD Šmarje pri Jelšah 2. Pokale in priznanja so podelili Erih Strašek, predsednik Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah, Matjaž Štruklec, poveljnik Občine Šmarje pri Jelšah, Boris Čavš, predsednik, in Martin Slatenšek, poveljnik PGD Sveti Štefan. Gasilce je prišel pozdravit Stanislav Šket, župan občine Šmarje pri Jelšah. Tekmovanje sta spremljala tudi Bogdan Krumpak, poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah, in Alojz Tirgušek, častni poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah. Med in po nočnem članskem tekmovanju je bila veselica z ansamblom Kraljevi Zagorja. (Milenka Blažević, foto: Sebastjan Čuden, Milenka Blažević)

Sorodne novice

Že drugi memorial Himč & Seba

Tjaša Ferlež

Kolesarski maraton Lokarje: Za praznik spet na kolo

Tjaša Ferlež

Med seboj si lahko pomagamo, če ostanemo skupnost!

Jure Godler

Memorialni turnir v balinanju v spomin prijatelju  

Jure Godler

Memorial v odbojki posvečen Simonu in Sebastjanu

Tjaša Ferlež

Pijan povzročil prometno nesrečo v času policijske ure

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več