-1.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2020
sentjur.net

GCC-jevci zbrali 4.500 evrov za družino z območja Šentjurja

Celje, 21. 10. 2020 – Že 13. leto zapored je Dijaška skupnost Gimnazije Celje – Center z dijaki 4. i razreda in Društvo GCC v tednu pred jesenskimi počitnicami pripravila velik dobrodelni koncert. Seveda je koncert potekal v hibrini obliki – prenašali so ga na youtube kanalu. Zbrana sredstva na koncertu pa so namenili štiričlanski družini iz območja Šentjurja, ki živi v hudi socialni stiski. Družina prebiva v stari, dotrajani hiši, ki je potrebna temeljite prenove – nima fasade, kopalnice, v hiši je veliko vlage in otroci imajo posledično pogosto kronične bronhitise. Oče zaradi bolezni ne dobi službe in težko zagotavlja normale pogoje za svojo družino.

V kulturnem programu, ki so ga izvedli, sta nastopili šolski zasedbi The Šlagers in LPS z gosti ter Plesna skupina GCC. Organizatorji so dobrodelni koncert naslovili kar (Brez)mejno. Ime koncerta je povzeto iz teme šolskega leta, s katerim na GCC obeležujeo obletnice političnih meja naše države in 30-letnico slovenske samostojnosti ter izzivajo debate o mejah današnjega sveta. Letošnji koncert je bil še posebej razmišljujoč, saj je potekal na daljavo, tako kot pouk v zadnjih dneh in tako še bolj razgalil problem meja, zlasti socialnih, ki jih epidemija postavlja na veliko preizkušnjo. Skupaj s sošolci, učitelji, starši in podporniki so zbrali 4.500 evrov, ki so jih namenili družini.

Pomembne vrednote šole

»Ne glede na nenavadne čase, ki nas odmikajo od soljudi in skušajo osamiti, naša GCC-skupnost še vedno vztraja pri tem, da so socialni stiki pomembni tudi v časih fizične distance in varovalnih ukrepov, s katerimi ščitimo šibkejše ter ranljivejše od nas. Ponosni na naše dijake in veseli, da sta solidarnost in prostovoljstvo pomembni vrednoti šole, se iskreno zahvaljujemo vsem, ki so koncert podprli. Ob mladini s tako izraženim čutom za sočloveka se nam ni potrebno bati za prihodnost naše družbe,« je ob koncu koncerta dejal Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje – Center. “Z uspešnim 13. jesenskim dobrodelnim koncertom so dijaki Gimnazije Celje – Center ponovno dokazali, kako pomembno je, da meje premikamo vsak dan in sanjamo nemogoče,” je dodal Deleja.

Družini pa v veliki meri pomaga tudi šentjurska dobrotnica Albina Karmuzel iz Občinske zveze prijateljev mladine Šentjur. Zaupala nam je, da je k družini, ki so jim pomagali zmanjšati stisko, peljala tudi predstavnico dijakov. Po govoru z družino se je dijakinja poslovila od njih z solzami. Stiske družin so vsepovsod, pa tudi če jih ne opazite, to ne pomeni, da jih ni. “Z GCC sodelujemo več let, to je letošnji peti projekt, da skupaj izboljšamo življenjske pogoje otrok, ki so zašli v hude socialne stiske. Zahvaljujem se vam, spoštovani dijaki, za vašo veliko ljubezen do drugačnega. Samo ljubezen lahko rodi tako velika dejanja, kot ste jih sposobni narediti vi, ter s svojimi dejanji izboljšati vsak dan trpečih, kakor tudi pozabljenih ljudi,” je dodala Karmuzlova.

Družini lahko pomagate tudi vi

Štiričlanski družini lahko pomagate tudi vi. Vaše donacije lahko nakažete na račun Društva prijateljev mladine Šentjur in na spodnji naslov:

Društvo prijateljev mladine Šentjur
Mestni trg 10, 3230 Šentjur
TRR: SI56 0510 0801 5181 462
SKLIC: 0019-2020 

ali pa na:
Društvo za povezovanje učiteljev, dijakov in prijateljev Gimnazije Celje – Center
Kosovelova ulica 1, 3000 Celje
TRR: SI56 0510 0801 5331 133,
sklic: SI00 2991, namen: donacija – dobrodelni koncert 2020.

Sredstva, iz katerega koli teh dveh računov bodo naknadno predana šentjurski družini. (Jure Godler)

Brezmejno dobrodelni koncert GCC

Sorodne novice

Ponikva: Moč glasbe povezuje in osrečuje ljudi

Tjaša Ferlež

Iz srca za srčke

Jure Godler

Dobrodelni koncert ob 10-letnici Vrtca Dobje

Jure Godler

Prejeli smo: V Dramljah dobrodelno

Jure Godler

Dobrodelni koncert ob desetletnici šole

Jure Godler

Dobrodelnost ne pozna meja – za dvojčka iz Dramelj

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več