17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Glasba povzdigne duha, ljudje pa smo potujoče duše

Ponikva, 28. 8. 2022 – V sklopu Šentjurskega poletja, so v nedeljo na Ponikvi organizirali koncert pod orehi, katerega glasbena gosta sta tokrat bila Marko Hatlak in Erik Čeboklij.  Zadnji avgustovski vikend je že tako tradicionalno, na Ponikvi, rezerviran za glasbeni večer.

Harmonikarja Marka Hatlaka je nemški časops opisal kot ljubljenca publike. Po končani srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani je šolanje nadaljeval na študij harmonike ter ga tudi uspešno zaključil. Hatlak nastopa kot solist v različnih komornih zasedbah, s simfoničnimi orkestri in različnimi skupinami. Dejaven je tudi kot skladatelj. Erik Čeboklji se je z glasbo začel ukvarjati že v zgodnjem otroštvu. Najprej si je za svoj inštrument izbral klavir in obiskoval osnovno glasbeno šolo, kjer je v sklopu klasične glasbe osvojil veliko mednarodnih priznanj. Na to pa ga je zamikala kitara in pri enajstih letih je kot basist začel sodelovati v glasbeni skupini. Študij jazz, bas kitare in kontrabasa je zaključil kar z dvema diplomama umetnost ter glasbena pedagogika. Sedaj ustvarja s številnimi poznanimi glasbeniki.

Njuna sproščena energija je na koncertu  prevzela dvorano in obiskovalce v njej. Močno se je čutila njuna sproščenost, preprostost in iskrenost. Koncert so organizirali člani turistično olepševalnega društva Ponikva v sodelovanju s krajevno skupnostjo Ponikva in Občino Šentjur, ki je podprla projekt Šentjursko poletje. Večer pa je vodila Larisa Špur. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Nuška Drašček je navdušila na Slomškovem trgu

Jure Godler

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Tjaša Ferlež

V Dobrini uspela še ena Dobrinska noč

Tjaša Ferlež

Tudi na osmem Izzivu p(ol)etja sijalo sonce

Jure Godler

Cirkusanta Malek navdušila najmlajše

Jure Godler

Zgodba o popevki pod mavrico

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več