16.3 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Glasbena šola Šentjur vabi k vpisu 2021/2022

Glasbena šola vabi k vpisu v svoje izobraževalne programe. Ker predstavitve možnosti učenja instrumenta, zaradi vsem dobro znanih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, ni, so se v šentjurski glasbeni šoli odločilli, da možnost učenja instrumentov predstavijo drugače. Posamezne oddelke glasbene šole so predstavili kar učenci sami. Z bodočimi mladimi glasbeniki so delili svoje izkušnje in sovrstnikom predstavili instrument, ki se ga učijo. Tako so bodočim glasbenikom olajšali pomembno izbiro pred vpisom v glasbeno šolo. Vpisni list lahko izpolnete kar na spletu na tej POVEZAVI.

Otroci, rojeni leta 2016, se lahko vpišejo na program predšolske glasbene šole, otroci rojeni leta 2015 pa na glasbeno pripravnico. Leto starejši otroci rojeni leta 2014 se lahko vpišejo na naslednje izobraževalne programe:

  • klavir, orgle, klavirska harmonika,
  • violina, violončelo,
  • kitara,
  • kljunasta flavta, prečna flavta, klarinet, saksofon, oboa,
  • trobenta, evfonij, pozavna, rog,
  • petje,
  • ritmična in melodična tolkala,
  • citre, diatonična harmonika.

Sprejemni preizkus za nove učence programa Glasba bo v soboto, 22. 5. 2021, v času od 9.00 do 13.00 ure. Na sprejemnem preizkusu bo preverjen melodični in ritmični posluh. Ob tem naj imajo otroci pripravljeno pesmico po lastni izbiri. Časovni razpored za prihod na preizkus vam bo poslan po prejemu prijavnice (POVEZAVA). Otroci rojeni leta 2014, ki se vpisujejo v program glasba lahko izbirajo med naslednjimi instrumenti: klavir, harmonika, godala (violina, violončelo), kljunasta flavta in citre.

Sprejemni preizkus za program klasičnega petja bo v ponedeljek, 24. 5. 2021, v času od 16.00 do 18.00 ure. Časovni razpored za prihod na preizkus vam bo poslan po prejemu prijavnice. Višina glasu ni pomembna. kandidati naj pripravijo pesem slovenskega ali tujega avtorja ter recitacijo slovenskega pesnika.

Viva la musica!

GODALA (violina, violončelo)

PIHALA (kljunasta flavta, klarinet, saksofon, prečna flavta, oboa)

TROBILA (trobenta, pozavna, rog, evfonij)

BRENKALA (kitara)

INŠTRUMENTI S TIPKAMI (klavir, harmonika, orgle)

LJUDSKI INŠTRUMENTI (diatonična harmonika, citre)

Sorodne novice

Vrtec Šentjur vabi k vpisu predšolskih otrok

Jure Godler

Prejeli smo: Snemanje dokumentarnega filma o Josipu Ipavcu

Jure Godler

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Prejeli smo: Izjemen uspeh šentjurskih glasbenic v Trstu

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler

Vse najboljše, glasbena šola!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več