11.8 C
Šentjur pri Celju
22/10/2020
sentjur.net

Gorica gostila najboljše mlade gasilce – orientaciste iz vse Slovenije

Gorica pri Slivnici, 16. september 2017 – Jubilejno 20. državno tekmovanje v gasilski orientaciji za mlade naše najštevilčnejše organizacije Gasilske zveze Slovenije sta tokrat v Gorici pri Slivnici gostila šentjurska gasilska zveza in PGD Slivnica pri Celju. Kljub temu, da je istočasno v Stični potekal festival Stična mladih, je med kozjanske griče pot pripeljala več kot 800 mladih tekmovalcev in tudi okoli 300 mentorjev ter obiskovalcev.

185 ekip pionirjev in pionirk, mladincev in mladink ter pripravnikov in pripravnic je na tekmovanju moralo pokazati svoje gasilske spretnosti. Poleg znanja orientiranja v naravi so izvedli tudi vajo z vedrovko, zvijanje ter spajanje cevi, poznavanje topografskih znakov … Med ekipami sta bili tudi ekipi iz PGD Ponikva in PGD Dobje. Kljub zelo razmočenemu terenu do večjih poškodb ni prišlo. Ob podelitvi so zbrane pozdravili predsednik GZ Šentjur Janko Cerkvenik, podžupan Občine Dobje Branko Uduč, predsednik KS Gorica pri Slivnici Janez Palčnik ter predsednik Gasilske zveze Slovenije Jošt Jakša. Bronasto medaljo je v kategoriji pripravnikov prejela ekipa iz PGD Ponikva. Rezultate ostalih ekip si lahko ogledate na povezavi. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za podjetniški inkubator

ViP

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

ViP

GZS: Zabrišimo meje in delujmo kot eno

Tjaša Ferlež

Gasilci PGD Ponikva četrti v na državnem tekmovanju

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 18: Klara Hrovatič, rokometašica

ViP

Z Jasno Tuta so se potepali po Francoski Polineziji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več