14.1 C
Šentjur pri Celju
23/09/2023
sentjur.net

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za podjetniški inkubator

Gorica pri Slivnici, 22. september – Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je minuli konec tedna sporočila, da bo finančno podprla projekt »Mreža podjetniških inkubatorjev – Poslovni objekt Aurea Gorica pri Slivnici« v okviru dogovora za razvoj Savinjske razvojne regije.

Projekt rekonstrukcije stavbe Aureje, nekdanje poslovne stavbe v centru Gorice pri Slivnici, bo po napovedih težak slabega 1,3 milijona evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval dobrega pol milijona evrov. V obnovljenem objektu bo dodatne površine dobil Podjetniški inkubator Šentjur, ki trenutno deluje le na Mestnem trgu v Šentjurju. Prostori bodo zagotavljali tehnološke, prostorske in infrastrukturne zahteve za potrebe zagotavljanja podpornih storitev za obstoječa in start up podjetja. Obnova bo vključevala tudi ureditev okolice. Točna vrednost projekta bo znana, ko bo izbran izvajalec; razpis zanj naj bi bil objavljen kmalu.

Stavbo Aureje je dal zgraditi trgovec Eichperger, pozneje Kranjc, po katerem je stavba tudi dobila prvo ime – Kranjčeva hiša. V njej je dolga leta delovala trgovina, v med in povojnem času pa je bila sedež lokalne oblasti, tudi tedanje Občine Slivnica. Današnje ime izhaja iz časa Jugoslavije, ko so bili prostori stavbe uporabljeni v potrebe tovarne Aureja, ki je za celoten jugoslovanski trg izdelovala značke. Zadnja leta je stavba prazna in v lasti občine. Do letošnjega leta je v njej delovala tudi manjša cvetličarna.

Sorodne novice

V soboto mladina, v nedeljo člani, članice in starejši gasilci

Tjaša Ferlež

Zbirali sredstva za kalobške orgle

Jure Godler

​Podjetniške ideje se bodo rojevale v novi kavarni

ViP

Tudi na krožišču obrezali potomko trte

Jure Godler

Podjetniška inkubatorja vabita najemnike

Jure Godler

Javno zbiranje ponudb za oddajo poslovnih prostorov v Podjetniškem inkubatorju AUREA v Gorici pri Slivnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več