14.5 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Goriški upokojenci na romanju v Izoli

Gorica pri Slivnici, 16. 3. 2019 – Pregovorno ali pa resnično, upokojencev ponavadi zmanjkuje časa. Za romanje v Izolo, katerega je organiziralo Društvo upokojencev (DU) Gorica pri Slivnici pa so si ga njegovi člani vzeli kar za cel dan.  Prizadevni predsednici Zdenka Bevc Škof je uspelo nabrati udeležencev kar za dva avtobusa, ki sta v jutranjih urah krenila proti morju. 

Dobro razpoloženje je prevladovalo že na avtobusih, za katerega sta poskrbeli predsednica, njen soprog Slavko in pa župnik Marko Šraml. Prvi postanek je bil na počivališču, kjer so udeleženci malicali in si zmočili grla. Hladen piš jih je pognal nazaj na avtobusa, kjer sta nadaljevala pot do Izole. Tam so se goriški upokojenci najprej zbrali župnijski cerkvi sv. Mavra, kjer je mašo daroval spremljajoči župnik. S svojo pridigo je poskrbel za vedro vzdušje, ob tem pa med drugim poudaril koristnost in pomembnost mesta starejših ljudi v družbi, ki ga kljub drugačnemu pomenu znajo dobro in modro izkoristiti.  

Izpostavil je tudi veličino pomoči starejši za starejše. V mogočni cerkvi je odmevala tudi pesem udeležencev, katero je spremljal na orglih Jure Jelen. Sledilo je kosilo in druženje v tamkajšnjem hotelu Delfin, kjer sicer veliko letujejo tudi goriški upokojenci. Dobro razpoloženim gostom hotela je pozdrave namenila direktorica hotela Nina Golob, Škofova pa se je za dobro sodelovanje zahvalila z nekaj kulinaričnimi darovi. Popoldanske ure, vse do odhova,  so minevale v znamenju organiziranega ogleda mesta Izole ali prosto po prešernu, na poti domov pa so se ustavili še na Trojanah, kjer so poleg prijetnega obmorskega vtisa domov odnesli še krofe in druge trojanske dobrote.

 

(Majda Rezec )

Sorodne novice

Obnovili lestenec v cerkvi sv. Jakoba na Žusmu

Majda Rezec

Jubilej mašniškega posvečenja Marka Šramla

Majda Rezec

Zlatih petdeset Nade in Martina Pungarška

Jure Godler

Darovali mašo za mučenca Janeza (Ivana) Kranjca

ViP

Pestra predstavitev goriških upokojencev v Ljubljani

Majda Rezec

Župnik Marko Šraml že dvajset let v župniji Slivnica pri Celju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več