22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Harmonikarka Sinja Gračnar že tretjič zmagovalka Šentjurjevega

Šentjur, 20. 4. 2024 – V Zgornjem trgu so sobotne popoldanske ure Šentjurjega bil rezervirane za glasbo. Okoli poldneva je svoja vrata odprla Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur, kjer so se učenci predstavili v različnih programih in obiskovalcem z mini koncertom prikazali utrip dogajanja v glasbeni šoli. V nadaljevanju popoldneva je potekalo tekmovanje mladih harmonikarjev za naj harmonikarja Šentjurjevega 2024.

V treh sklopih je sodelovalo kar 29 harmonikarjev, ki so pred zbrano množico ljudi in strokovno žirijo pokazali svoj talent. V prvi kategoriji so se predstavili glasbeniki, mlajši od leta 2011, to so bili Jakob Laubič, Izak Mak, Val Kupec, Luka Palir, Anže Kmetič, Larisa Perčič, Peter Barič, Fran Obreza in Erik Ramšak. V tej kategoriji je najboljši harmonikar Šentjurjevega 2024 postal Anže Kmetič. V drugi kategoriji so se predstavili kandidati, rojeni v letih 2010 in 2009. To so bili Sinja Gračner, Timotej Hoster, Nik Baškovč, Matevž Klančar, Svit Lešek, Vid Kralj, Matevž Perc, Žiga Klenovšek in Žan Šmid. V tej kategoriji je naj mlada harmonikarka Šentjurjevega 2024 postala Sinja Gračnar, ki je že tretje leto prepričala strokovno žirijo.

V tretji kategoriji pa so tekmovali harmonikarji, starejši od letnika 2008. To so bili Miha Mastnak, Mihael Grosek, Tadej Zajc, Tilen Madžarič, Aleš Haduti, Tim in Jan Belej, David Mraz, Lucijan Razboršek, Lan Gojkovič in Florjan Slatinek. V tej kategoriji je naj mladi harmonikar Šentjurjevega 2024 postal Lan Gojkovič. Strokovna žirija v sestavi Roberta Zupana, Dejana Kušarja in Braneta Klavžarja je natančno opazovala ter ocenjevala tehniko igranja, ritmiko, dinamiko in izvedbo nastopa.  Kot je povedal Kušar, so  bili vsi nastopajoči odlični, zato je imela strokovna žirija pri svojem delu kar težko odločitev.

Pod šotorom na Zgornjem trgu v Šentjurju se je s Šentjurjevo veselico zaključila sobota, ki jo je v okviru Šentjurjevega zaznamovalo pestro dogajanje. Poskočni zvoki narodno-zabavne glasbe, za katero so poskrbeli člani Simple banda, so kmalu po začetku zapolnili plesišče pred odrom. Za hrano in pijačo so poskrbeli v Music baru Pr’ Katrci, kjer so ob hladnih napitkih ponujali meso na žaru, pomfri in čevapčiče.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Šentjurčani najboljši v veterinarskem znanju

Jure Godler

Na Kocenovo soboto preizkusili tudi hitre prste

Tjaša Ferlež

Šentlok zaključil koledarsko leto z medobčinsko trening tekmo

Danijel Berden

Pionirji in mladinke Svetega Štefana prvi na gasilskem tekmovanju

Jure Godler

Dosegli skupno zmago in naziva naj kosec in grabljica

Tjaša Ferlež

Državno prvenstvo na Slivniškem jezeru

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več