24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Preizkusili so se v spretnosti in hitrosti

Šentjur, 8. 6. 2024 – Gasilska zveza Šentjur je v soboto, 8. junija 2024, dopoldne organizirala gasilsko tekmovanje za mladinke, mladince, pionirke in pionirje. Mladi gasilci so se na sončno junijsko soboto v konkurenci pomerili v vaji z vedrovko, štafeti na 400 metrov z ovirami in vaji razvrščanja. Tekmovanja so se udeležila društva, ki so člani GZŠ, med njimi je bilo skupno kar 34 ekip – 7 ekip pionirk, 13 ekip pionirjev, 3 ekipe mladink in 11 ekip mladincev.

Na tekmovanju so k kategoriji  pionirji prvo mesto dosegli Planinčani, drugo mesto Drameljčani in tretje pionirji PGD Loka pri Žusmu. Med pionirkami so bile najhitrejše punce PGD Dobje, drugo mesto so osvojila dekleta ekipe Planina1 in tretje Lokarčanke. V kategoriji mladincev so zmagali mladi gasilci iz PGD Ponikva, drugi so bili Dobjani in tretji mladinci iz PGD Loka pri Žusmu. Med mladinkami so si prvo mesto izborile Dobjanke, druge so bile mladinke PGD Slivnica pri Celju in tretje iz ekipe PGD Planina1.

Spodbuda za naprej

Da je tekmovanje potekalo, kot mora, so poskrbeli organizatorji, sodniki in vsi, ki so na kakršen koli način omogočili nemoten potek tekmovanja. Mlade gasilce je zjutraj pozdravil župan občine Šentjur, mag. Marko Diaci in jim ob tem zaželel veliko športne sreče, dogajanje na stadionu v Šentjurju, pa sta od začetka do konca spremljala tudi predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej in poveljnik Uroš Siter, ki sta tekmovalce na koncu pohvalila in jim namenila spodbudne besede za njihovo nadaljnje delo. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Stopničke na regijski orientaciji

Tjaša Ferlež

Svoje znanje so pokazali tudi člani

Tjaša Ferlež

Najboljši pionirji Svetega Štefana, a brez pokala za zmago

Milenka Blažević

Harmonikarka Sinja Gračnar že tretjič zmagovalka Šentjurjevega

Tjaša Ferlež

Šentjurčani najboljši v veterinarskem znanju

Jure Godler

Na Kocenovo soboto preizkusili tudi hitre prste

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več