32.1 C
Šentjur pri Celju
30/06/2022
sentjur.net

Hruševec bo dobil dve novi cesti

Župan mag. Marko Diaci, je v četrtek, 12. julija podpisal pogodbo z  izvajalcem, podjetjem Gradnje Marguč, Aleksander Marguč s.p., ki je bil na javnem razpisu občine izbran kot najbolj ugoden, ponudbo pa je podal skupaj s podjetjem VOC Celje d.d..

V  pogodbi je opredeljena ureditev lokalne ceste LC 396190 in LC 412070  skozi Hruševec, ki se bo obnavljala v več fazah ter bo predvidoma zaključena do konca avgusta 2013. V okviru projekta so med drugim predvidene ureditve pločnika, kolesarske steze in semaforja. S to investicijo, vredno nekaj manj kot 689 tisoč evrov (brez DDV), se bo izboljšala prometna povezava z naseljem Hruševec, hkrati bo to pomenilo tudi večjo varnost v prometu. V neposredni bližini ceste, ki jo bomo urejali, se namreč nahaja tudi OŠ Hruševec, ob njej pa Občina Šentjur zaključuje tudi izgradnjo nove enote Vrtca Šentjur.

Sorodne novice

Vreme proslavi znova naklonjeno

Jure Godler

Nova kmetijska ministrica na ogledu škode po toči

ViP

Bo v Šentjurju vzklila stranka županov?

ViP

V podjetju VOC Celje pripravljeni na zimsko sezono

Jure Godler

Župan Diaci: “Ne izgubljajmo energije z jezo in prepiri zaradi vrste pred banko”

ViP

Novi minister, nova obljuba: začetek gradnje obvoznice leta 2023

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več