18.9 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Hruševec med najbolj športnimi šolami

Brežice, september 2023 – Zavod za šport Republike Slovenije Planica je znova razglasil tiste šole in vrtce, kjer se šport počuti najbolj domače. Med najbolj športnimi šolami je tudi OŠ Hruševec Šentjur, ki je pred dnevi na podelitvi v Brežicah prejela zlato priznanje. Poleg Šentjurčanov sta zlato med osnovnimi šolami prejeli tudi OŠ Brežice in OŠ Ivana Groharja iz Škofje Loke.

Kot nam je povedala športna pedagoginja na hruševski šoli Claudia Rabuza, izvajajo številne športne aktivnosti: “Otroci lahko izbirajo med igrami z žogo, kot so nogomet, rokomet, med dvema ognjema, t-ballom, plesom, gimnastiko, ritmično gimnastiko, lokostrelstvom in drugimi športnimi programi.” Za dodelitev prejetega naziva sicer šteje izpeljava športnih programov, kot so Mali sonček, Zlati sonček, Krpan, Naučimo se plavati, prav tako šolska športna tekmovanja in prireditve ter ostali programi.

Z aktivnostmi nad gibalno ne-aktivnost

Najbolj so na OŠ Hruševec športno aktivni učenci od 1. do 6. razreda, najbolj pa so uspešni v plesu, t-ballu in igri med dvema ognjema. Pedagoginja Rabuza ob tem pripomni, da so že več let državni prvaki in podprvaki s šolsko plesno produkcijo, v solo plesih in plesih v paru. V prejšnjem šolskem letu so se lahko pohvalili tudi z državno prvakinjo v lokostrelstvu. Da bi osnovnošolci spoznali karseda širok krog športov in se v katerem morda tudi našli, se šola pridružuje tudi projektom, kot so Evropski teden športa, Množični tek otrok ”Začni mlad, tekmuj pošteno”, Veter v laseh, Dan druženja in gibanja ipd. S tem skušajo kljubovati tudi vse bolj zaskrbljujočemu trendu upadanja gibalne kondicije pri otrocih, ki se je razgalila posebno v času epidemije novega koronavirusa. “Poleg rednega pouka športa se lahko učenci brezplačno ukvarjajo s športom v okviru izbirnih vsebin športa in plesa, šolskih interesnih dejavnosti, športnih programov Zlati sonček in Krpan, v oddelku podaljšanega bivanja in v času počitnic v okviru projekta Hura, prosti čas. Vsak dan pa je na voljo še športna aktivnost ali dve, ki jih ponujajo zunanji izvajalci,” dodaja Claudia Rabuza.

Priznanje za najbolj športno šolo sta v naši bližini prejeli dve srednji šoli, in sicer I. gimnazija v Celju, ki je prejela zlato, in Gimnazija Celje-center, ki je prejela bronasto priznanje.

Sorodne novice

Sodoben pouk na Osnovni šoli Hruševec Šentjur

Jure Godler

Telovadnico na OŠ Hruševec Šentjur bodo dozidali

Jure Godler

Mala šefa Slovenije postala Hruševljana

Jure Godler

Dve šoli na pomlad z novima ravnateljema

ViP

Na šolski proslavi otvorili energetsko sanirano šolo

Jure Godler

Hura, prosti čas

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več