-6.1 C
Šentjur pri Celju
17/01/2021
sentjur.net

Hrvaški “predavatelj” zabaval občinstvo Pri kulturni pip’ci

Šentjur, 23. 8. 2019 – Pri kulturni pip’ci so pripravili še eno poslastico iz kulturnega poletnega menija. V goste so namreč povabili standup komika Pedjo Bajovića, ki živi v Zagrebu, rodil se je v Črni Gori, vmesna leta pa preživel v Bosni in Srbiji. Ta je sprva pozdravil občinstvo, ki se je posedlo po ličnih stolih in klopeh, v polomljeni slovenščini, nakar so oboji ugotovili, da je bolje, da nadaljuje v maternem jeziku. Bajović velja za enega prvih standup komikov, svoje nastope pa je začel že leta 2005 in velja za veterana standupa. V Šentjurju je nastopil s svojim sklopom Rok trajanja, ki je le eden od aktualnih nastopov, ki jih komik izvaja. V svojem nastopu se je komik dotaknil predvsem svojega življenja. Kako je svojim staršem razlagal, kaj počne v življenju, na koncu se je moral sprijazniti s poenostavljeno razlago, da je predavatelj, saj nagovarja občinstvo.

Prav tako je poudarek dal svoji integraciji v Hrvata, o njegovih osemletnih izkušnjah v iskanju državljanstva, o dobrososedskih odnosih z navijaško skupino Bad boys blue (Zločesti modri dečki) in drugih dogodkih svojega življenja. Dotaknil se je tudi svoje dvoletne avanture v ZDA, kjer so dekleta padala na njegov tuji naglas oziroma niso. Prav tako ni ostal dolžan Slovencem, ki se jih je dotaknil s kakšno opazko, kar pa je samo povzročilo salve smeha. Zagotovo dogodek v Zgornjem trgu, ki ga je bilo vredno obiskati. (Jure Godler)

Sorodne novice

Šmarski argo tudi v Šentjurju (VIDEO)

Jure Godler

#koronaintervju št. 21 – Dominik Gračner, gledališki igralec

Jure Godler

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler

Miklavž obiskal otroke v cerkvici sv. Rozalije

Jure Godler

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP

Slovenec in pol nasmejala Gorico pri Slivnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več