13.3 C
Šentjur pri Celju
29/09/2020
sentjur.net

Hvaležnost je tista, ki nas naredi srečne

Dramlje, 11. 2. 2016 – Na OŠ Dramlje so z energetsko obnovo šole dobili tudi prenovljeno telovadnico. V njej so nove stenske obloge in strop ter nov parket. Telovadnica je dobro zvočno izolirana in akustično primerna za manjše in večje prireditve. Zadnja leta se na šoli povečuje število otrok in s tem tudi število staršev in sorodnikov, ki prihajajo na številne prireditve. Ker je v telovadnici nov parket, je potrebno ob vseh takih prireditvah parket pokriti s primernimi zaščitnimi podlogami. Na šoli so si zadali načrt, da postopno zberejo sredstva v ta namen. To pa je vzrok, da so zaposleni začeli razmišljati o dodatnih sredstvih za nakup zaščitnih podlog. Idejo, da izvedejo dobrodelni koncert, je prevzela zaposlena na šoli, pa tudi pevka ans. Unikat Andreja Črešnar. Kot glasbenici ji ni bilo težko poklicati nekaj glasbenih prijateljev, ki so se bili pripravljeni odpovedati honorarju ter zasnova za koncert je bila pripravljena.

Zbrane je pozdravila v. d. ravnateljica Mirjana Aužner: “Ponosna in vesela sem, da nam je danes na enem mestu uspelo zbrati toliko otroških glasov in glasbenikov, ki so skupaj pripravili bogat glasbeni večer. Po tragičnem septembru, ko je naše vrste zapustila ravnateljica Nataša Sovinc, ki je skrbela za to, da je naša šola pridobila naziv “kulturna šola”, smo se odločili, da njeno delo nadaljujemo in uresničimo zamisel o dobrodelnem koncertu.” Izrazila je upanje, da bo telovadnica šola nekoč center, kjer se bodo odvijale številne prireditve, ki ne bodo namenjene le otrokom, temveč tudi krajanom.

Okrepljeni nastopajoči

Na koncertu so se predstavili otroci s plesnimi točkami in oba šolska zbora – otroški in mladinski. Pestre nastope znanih ansamblov pa so spretno dopolnili tudi otroci, ki so poleg nastopajočih poprijeli za glasbila. Tako so zaigrali ans. Žurerke, Ansambel Poet in učenec Žan Cmok na kitari, ans. Mladika z Vidom Laubičem na harmoniki, ans. Donačka in pevka Iza Peperko, z ans. Unikat je nastopil Marcel Kovač na harmoniki ter Poskočni z Nikom Filejem na harmoniki in Amadejem Šrajharjem na trobenti. Navdušil je tudi šolski DramBand.

Pokojne ravnateljice pa so se spomnile tudi članice Zbora učiteljic iz Dramelj s pesmijo Zgodba o prijateljstvu. Zapeli so še gostje iz sv. Tomaža Anima Musica. Organizatorica pa je poskrbela za zanimive pogovore zaposlenih med menjavo nastopajočih, ker so se “poparčkali” najstarejši učiteljici, pa glasbenica in učiteljica telovadbe, pa učitelj in učiteljica iz Prlekije (ki sta pogučala po prleško), ter drugi. Če pa ste koncert zamudili, pa prostovoljne prispevke OŠ Dramlje še vedno zbira na transakcijskem računu številka 01320-6030682080 sklic 00-201306, s pripisom “donacija – podlage”. (Jure Godler)

Sorodne novice

Voznika na AC sta se ovirala in na koncu stepla

Jure Godler

#koronaintervju št. 20: Davor Pušnik, muzikant in radijski voditelj

ViP

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Pod vplivom alkohola trčil v vozila pred seboj

Jure Godler

V Dramljah pravi »vihar« dogodkov

Tjaša Ferlež

Dramlje se razvijajo tudi z novo cesto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več