5.2 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Igrajmo se gledališče – prvič

Šentjur, 10, 3. 2016 – Igrajmo se gledališče – območno srečanje otroških gledaliških skupin osnovnih šol občine Šentjur  je tradicionalna letna prireditev območne izpostave JSKD. Letošnje srečanje je postreglo z rekordom, saj se je tega udeležilo kar sedem gledaliških skupin, od tega tri iz OŠ Franja Malgaja Šentjur in dve iz OŠ Planina pri Sevnici. Prireditev je organizatorica, vodja izpostave JSKD Nastija Močnik, zaradi obsega razdelelila na dva dni in tri različne lokacije. Malgajevski predstavi Štiri črne mravljice in Imenitna raketa ter predstava OŠ Dramlje Ostržek so se odvile v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur prvi dan, 22. marca pa bodo otroci preostale predstave zaigrali v KD Gorica pri Slivnici in KD Šentvid pri Planini.

Prvo gledališko predstavo Štiri črne mravljice je po pravljici Anje Štefan režirala Alenka Žolgar Jakopič. V njej so zaigrali otroci tako prvega kot tretjega razreda. Predstava je bila v rimah, za večino glasbene podlage pa je poskrbela s petjem v živo otroška vokalna skupina pod vodstvom Melite Račečič Prevodnik. Drameljčani so uprizorili legendarnega Ostržka, ki je nastal pod peresom Carlo Collodija, igro pa režirala upokojena učiteljica Anica Čede. S preposto in mobilno sceno so pripravili zelo lepo klasično igro o dogodivščinah lesenega junaka, ki ga premamijo avanture ne pa šolska klop. Tretjo predstavo Imenitna raketa je režirala Bojana Potočnik, profesorica slovenščine. Pravljica Oscarja Wilda je postavljena v srednjeveški čas, ko si ruski kraljevič na dvor pripevlje finsko kraljično. Prava zgodba se začne šele ko si ogledajo ognjemet raket, ker se ena izmed raket, ki se ima za boljšo in lepšo od ostalih, premočnena od solz ne izstreli. Zato jo zavržejo, a njenega napuha še ni konec. Ko jo revna otroka položita na ogenj, da bi se pogrela se vendarle razpoči, toda brez pogledov gledalcev, ki bi jo morali občudovati.

Gledališko ustvarjanje naših osnovnošolcev je spremljala gledališka igralka Dunja Zupanec. Najboljše predstave pa bodo predlagane na regijsko srečanje. (Jure Godler)

Sorodne novice

Igrali so se gledališče (2. del)

Jure Godler

Igrali so se gledališče (1. del)

Jure Godler

Vesoljci, Dorica in Čenča zavzeli IKC

Jure Godler

Igrali so se gledališče – zelo uspešno

Jure Godler

Veliko povpraševanje za vlogo hrasta

Jure Godler

Najboljši na gledališkem in zborovskem področju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več