30.9 C
Šentjur pri Celju
10/07/2020
sentjur.net

Imeli so “zelo dobro, uspešno in zanimivo leto”

Loka pri Žusmu, 16. 1. 2015 – Upravni odbor PGD Loka pri Žusmu je v soboto, 16. 1. 2016, sklical redni letni občni zbor društva. Predsednik društva Bernard Zeme ml. je leto 2015 ocenil kot »zelo dobro, uspešno in zanimivo leto«, kar je bilo moč razbrati tudi iz poročil poveljnika, predsednice komisije za delo z ženskami in predsednice komisije za delo z mladino.

Po besedah poveljnika Darka Mikše so se v preteklem letu člani izobraževali in usposabljali za uporabnike IDA, vodenje enote in za pridobitev čina »gasilec«. Dvakrat so organizirali t. i. tehnični dan z namenom obnovitve operativnega znanja, ki so ga v preteklem letu koristno uporabili na treh intervencijah. V oktobru so člani pripravili skupno operativno vajo s člani PGD Pristava pri Mestinju, članice pa so izvedle povsem samostojno vajo, in sicer na strojno lopo v Loki pri Žusmu. Pripravili so tudi dan odprtih vrat, v okviru katerega so v sodelovanju s PGD Laško svojim krajanom nudili servisiranje starih in nakup novih gasilnikov. Medsebojno člani PGD Loka pri Žusmu sodelujejo tudi pri postavitvi mlajev, in sicer s člani PGD Sveti Štefan že tradicionalno, v preteklem letu pa prvič tudi s fanti s Kamenega.

Zelo aktivni in izjemno uspešni so bili njihovi člani tudi na področju tekmovanj. Na tekmovanjih znotraj GZ Šentjur so osvojili kar pet prvih mest, štiri druga mesta in eno šesto mesto, na tekmovanjih znotraj regije pa tri prva mesta, pet drugih mest, dve tretji mesti, štiri peta mesta in po eno sedmo, deveto in deseto mesto. Pripravnice so se v preteklem letu udeležile celo državnega tekmovanja v orientaciji. Prav tako pa so si vstopnico za državno tekmovanje, ki bo letos junija v Kopru, lani priborile članice A. Članice in člani so se udeleževali tudi meddruštvenih tekmovanj in sicer v Podčetrtku, Laškem, Pristavi pri Mestinju, Šentvidu pri Grobelnem, na Svetem Štefanu, Kalobju in na Ponikvi.

Na občnem zboru so po vseh podanih poročilih potrdili novo namestnico predsednika, Nastjo Kos, in gospodarja doma, Marcela Mikšo, podelili nekaj činov in priznanj za dolgoletno delovanje v gasilski organizaciji.

Svoje znanje delijo z drugimi

Med prisotnimi gosti so spregovorili predstavnik Občine Šentjur, Konrad Pušnik, predsednik GZ Šentjur, Janko Cerkvenik, predsednik KS Loka pri Žusmu, Srečko Krajnčan, predstavnik PP Šentjur, Uroš Malgaj in predstavnik PGD Radlje ob Dravi. Gostje so članom PGD Loka pri Žusmu čestitali ob doseženih uspehih, prejemu priznanj in se zahvalili za medsebojno sodelovanje. Predstavnik Občine Šentjur je poleg tega zagotovil, da se bo po svojih močeh trudil za pomoč gasilcem. Predsednik GZ Šentjur pa je izpostavil, da k dobremu sodelovanju PGD Loka pri Žusmu in GZ Šentjur pripomore to, da ima PGD Loka pri Žusmu v organih upravljanja GZ tudi del svojega vodstva v društvu. Pri usposabljanju je pomembna tudi pomoč inštruktorjev in predavateljev PGD Loka pri Žusmu, ki svoje znanje predajajo drugim. Izpostavil je pomen povezovanja društev tudi z društvi iz drugih zvez, česar se člani PGD Loka pri Žusmu tudi večkrat poslužujejo. V letošnjem letu pa je napovedal tudi večjo vajo GZ Šentjur, ki bo na območju PGD Loka pri Žusmu. Vanjo se bo vključila tudi slovenska vojska z zračnimi enotami in druge enote, ki so vključene v sistem zaščite in reševanja.

V letu 2016 nameravajo člani PGD Loka pri Žusmu nadaljevati z izobraževanjem in usposabljanjem svojih članov, pripravljati ekipe na različna tekmovanja, izpolnjevati naloge s strani GZ Šentjur, sodelovati s KS Loka pri Žusmu in KS Tinsko, Občino Šentjur in Občino Šmarje pri Jelšah, sodelovati z ostalimi društvi, zamenjati dotrajano opremo in sanirati toaletne prostore.

Potrdimo lahko besede predsednika društva, da je »naše društvo aktivno celo leto, saj aktivnosti na področju izobraževanja in usposabljanja ter priprav ekip na tekmovanja potekajo tudi pozimi«. To potrjuje tudi ocenjevanje društev, saj je bilo PGD Loka pri Žusmu že drugič zapored ocenjeno kot najboljše znotraj GZ Šentjur. K temu so zagotovo pripomogli prav vsi, od najmlajših pionirjev in mladincev, do članov in članic. (Jasmina Zeme)

Sorodne novice

GZŠ: Imamo že 450 gasilcev operativcev

Tjaša Ferlež

Večina gasilskih društev priskočila na pomoč z budnicami

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

Damjana Čakš postala predsednica PGD Šentjur

Jure Godler

PGD Planina: V načrtu je nov gasilski dom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več