13.3 C
Šentjur pri Celju
29/09/2020
sentjur.net

Iz srca za srčke

Šentjur, 3. 3. 2019 – Šentjurski odbor Slovenske demokratske mladine (SDM) – podmaldek Slovenske demokratske stranke je v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur pripravil dobrodelno glasbeno prireditev, ki so jo poimenovali Iz srca za srčke. Celotni izkupiček od prodanih vstopnic so organizatorji namenili za nakup ultrazvočnega aparata za Pediatrični urgentni center Splošne bolnišnice Celje. “Hvala vam, ker delujete iz srca za srčke, za vse tiste male otroke, ki se zaradi nenadne bolezni znajdejo na pediatričnem oddelku v bolnišnici. Za odkrivanje napak na srčkih zdravniki potrebujejo aparature, ki jim hitro pomagajo odkrivati napake,” se je že uvodoma obiskovalcem zahvalil Miha Kundih, ki je povezoval prireditev.

Akcija zbiranja sredstev že traja nekaj časa in tej akciji so se priključili še člani SDM-ja s predsednico Martino Kroflič. Pediatrični urgentni center, ki ga imamo v Celju, je edini v Sloveniji. Na leto pregledajo okoli 10.000 otrok. “Zelo pogosto se srečujemo z zelo bolnimi otroki, tudi življenjsko ogroženimi,” je povedala dr. Katja Bolha Hus, specialistka pediatrije in vodja Pediatričnega urgentnega centra Celje. Ultrazvočna preiskava na oddelku bi povzročila hitrejšo diagnozo oblolelosti, je pa nenevarna in neboleča za otroke.

 

Številni nastopajoči

Na šentjurskem odru so se zvrstili številni glasbeni gostje: Moški pevski zbor skladateljev Ipavcev Šentjur, Ansambel Lunca, Vokalna skupina 7 de’ci, Mateja Bobek s pianistko Mojco Jenič, Ansambel Pik, Anže Šuštar, Sekstakord ter Hip hop skupina Plesnega centra TBA.

Na koncu je zbrane pozdravila tudi predsednica SDM Šentjur Martina Kroflič ter se zahvalila tako obiskovalcem dobrodelnega koncerta kot nastopajočim. Direktorici SBC Margareti Guček Zapušek je skupaj s Aleksom Senico podarila bon za 1.500 evrov, kolikor je bil izkupiček prodanih kart. Izkupiček sejnin v vrednosti 400 evrov je SB Celje podarila tudi poslanka Jelka Godec. Prireditev so zaključili z umetnikom Galom Gjurinom.

 

(Jure Godler)

Sorodne novice

Prejeli smo: V SDM Šentjur znova darovali šolske potrebščine

Jure Godler

Prejeli smo: Petim šentjurskim družinam polepšali praznike

Jure Godler

Dobrodelni koncert ob 10-letnici Vrtca Dobje

Jure Godler

Prejeli smo: V Dramljah dobrodelno

Jure Godler

Dobrodelni koncert ob desetletnici šole

Jure Godler

Dobrodelnost ne pozna meja – za dvojčka iz Dramelj

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več