1.9 C
Sentjur
27/01/2020
sentjur.net

Izjemna generacija devetošolcev zakorakala v svet

Šentjur, 15. 6. 2018 – Osnovnošolsko izobraževanje so devetošolci OŠ Hruševec Šentjur zaključili z valeto. Preden pa so se zavrteli s sošolci, so izvedli program, ki so ga pripravili sami. V dialogih med sabo so izpostavili nekaj uspehov, pa tudi vragolij, ki so jih ušpičili v času osnovnošolskega šolanja. Imeli pa so tudi nekaj tehničnih težav z ozvočenjem, predvsem zato, ker sta glavna “šolska ozvočevalca” tokrat nastopala na parterju hruševske telovadnice.

Zbrane starše in sorodnike je pozdravil tudi ravnatelj Robert Gajšek, ki je priznal, da se tokrat poslavlja iz osnovnošolskih klopi res izjemna generacija. V tej generaciji se je kar trinajst učencev izmed njih vpisalo v šolsko zlato kjnigo najboljših posameznikov, ki so briljirali na različnih področjih – tako učnih kot ostalih – od športnih uspehov, pa vse do uspehov na različnih tekmovanjih. V zlato knjigo so se vpisali Maja Jug, Tjaša Stojan, Klara Velenšek, Lea Centrih, Patricija Čokl, Janja Flis, Urban Grajžel, Nuša Hercog, Zoja Jegrišnik Siter, Maja Majcen, David Pšeničnik, Tanja Pšeničnik in Nejc Rezar. Naj športnici šole sta postali Maja Majcen in Nuša Hercog, naj športnika šole pa Urban Grajžel in Nejc Rezar. Devetošolci pa so generaciji za njimi tudi predali ključ.

Po uradnem delu je sledil ples pod budnim očesom plesnega učitelja Boštjana Špiljarja. Zaplesali so tako četvorko kot standardne in latinskoameriške plese, ki so se jih učenci učili vse letošnje leto. Kakopak je na koncu valete sledil ples s starši in prejem zaključnih spričeval. (Jure Godler)

Sorodne novice

Minister Pikalo sesul želje o financiranju nove telovadnice

Jure Godler

Prejeli smo: Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti

Jure Godler

TBA-jevce obiskal Božiček

Jure Godler

Prejeli smo: Plesalci iz Hruševca postali državni prvaki

Jure Godler

Malgajevski devetošolci zaplesali šoli v slovo

Jure Godler

Tudi devetošolci Hruševca odplesali valeto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več