-0.9 C
Šentjur pri Celju
27/01/2021
sentjur.net

O modrikastem jeziku in ketozi

Šentjur, 17. 2. 2016 – Podjetje Veterina Jagodič d.o.o. že osmo leto zapored pripravlja govedorejski dan Veterine Jagodič. Tudi tokrat so se izobraževanja udeležili kmetje – govedorejci iz naše občine in okolice. V Hotelu Žonta se jih je na samem začetku zbralo skoraj 100. Pozdravil pa jih je organizator govedorejskega dneva Dušan Jagodič. Pohvalil je “odlično” vreme, saj je zunaj deževalo in kmetovalci takrat nimajo toliko opravil zunaj, kar je tudi botrovalo odličnemu odzivu na izobraževanje. “Znanje je v teh kriznih časih za govedorejce in proizvajalce mleka zelo pomembno,” je povedal Jagodič.

Organizator je povabil na predavanje veterinarje in specialiste, ki so seznanjeni in vedo rešitve za pogoste težave, s katerimi se srečujejo govoedorejci. Kot prvi je predstavil bolezen modrikastega jezika zelo znan specialist na Veterinarski fakulteti, doc. dr. Jože Starič, dr. vet. med., s Klinike za prežvekovalce. “Bolezen je govedorejce kar presenetila in stvari so še dokaj nejasne,” je priznal Jagodič.  Iz iste ustanove kot Starič pa je o ketozi spregovorila doc. dr. Jožica Ježek, dr. vet. med. O pripravi obroka za krave molznice v TMR mešalno silažni prikolici je predaval veterinar Matija Mis, Sponzorji srečanja pa so predstavili merilnik za odkrivanje ketoze Maja Mehle, produkt Kexxtone je predstavil Emil Mlinarič, prednosti osemenjevanja z elitnimi biki pa Anton Darovic. Po predavanjih pa so si govedorejci zaslužili še malico. (Jure Godler)

Sorodne novice

AED tudi na Veterini Jagodič

Jure Godler

Na govedorejskem dnevu Veterine Jagodič

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več