29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Veterina Jagodič odprla nove in sodobnejše prostore

Šentjur, 17. 5. 2024 – Otvoritev novih prostorov je za vsako podjetje konec pomembne investicije v infrastrukturo. Prav tako je širitev prostorskih kapacitet znak, da je podjetje uspešno v svoji dejavnosti. Konec investicije v ambulantne prostore in novo recepcijo pa so zaključili tudi v Veterini Jagodič. Direktor podjetja Dušan Jagodič je za obeležitev tega dogodka pripravil popoldansko srečanje za poslovne partnerje, stranke in tudi za nekaj štirinožcev, ki jim je investicija posredno tudi namenjena.

Veterina Jagodič je pričela z delovanjem leta 2006, vse pogoje za verifikacijo bolnice za živali pri VZBSi pa so dobili leta 2019. “Naša vizija in poslanstvo je skrb za zdravje in dobrobit vseh živali, želimo in prizadevamo si biti vsak dan boljši,” pa je moto podjetja.

Kulinarično razvajanje

Ker pa se v bolnišnici za živali vedno nekaj dogaja, je predviden plan otvoritve zamaknila operacija enega štirinožcev, kar pa veselega druženja poslovnih patnerjev ni zmotilo. Ti so se v miru predajali dobrotam, ki so nastale pod prsti dveh vrhunskih kuharskih chefovBoruta Jovana in Blaža Kostanjška. Skupaj z znamko HeartMade sta poskrbela, da so se mize šibile od odlične hrane. Meni se je začel s kanapeji iz domače paštete, zelenjavne zloženke in mini kranjske klobasice v testu. Nadaljeval pa z domačimi skutnimi njoki z ragujem iz gamberov in peno iz holandske omake. Za glavno jed pa je bil razkoščičen odojek v kobanski omaki s prilogo. Povabljeni so v tem času izkoristili za čestitke šentjurskemu podjetniku.

Nakup CT bo še malo počakal

Sledil je ogled prenovljenih in večjih prostostorov veterine. Pomembna novost je, da je hospital ločen za mačke in pse. S tem so se izognili nepotrebnemu stresu dveh vrst štirinožcev, ki potrebujejo veterinarsko pomoč. Po novem imajo tudi dve operacijski sobi, ki sta prezračevane s posebnim filtriranim sistemom. V spodnjih prostorih, kjer je bila začasna recepcija v fazi gradnje, pa je prostor, pripravljen za računalniško tomografijo – CT. Nakup tega sedi čez dobro leto, “ko si bomo tudi finančno malo opomogli,” nam je zaupal Dušan Jagodič. Vse te investicije pa bodo poskrbele, da je bolnišnica za živali v Lokarju ena najbolj sodobnih in opremljenih v Sloveniji.

“Veterina Jagodič uporabnikom nudi vse osnovne veterinarske storitve, veliko pa vlagamo v to, da smo določene storitve dvignili na najvišji nivo. Delamo veliko ortopedskih operacij, trde kirurgije … Imamo odlično ekipo izkušenih ortopedov in posebej izkušenega kirurga, ki dela na mehki kirurgiji. Seveda pa pri nas izvajamo tudi sterilizacijo, kot tudi vse ostale laparoskopske operacije,” pove Jagodič.

Tudi srečelov

Veterina Jagodič pa se lahko pohvali z ekipo 18 zaposlenih. Na otvoritvi novih prostorov so izvedli tudi srečelov. Glavna nagrada je bila tablica laptop, drugo nagrado je prispevalo kinološko društvo za pasji tečaj, tretja nagrada je pa bila tri kilograme steakov kozjanskega angusa. Sredstva, zbrana iz srečelova, bodo podelili društvu proti mučenju živali ter za zapuščene živali. V nadaljevanju so nekaj kinoloških aktivnosti pokazali tudi člani Kinološkega društva Šentjur in vrata nove bolnišnice odprli tudi za ostale obiskovalce.  (Jure Godler)

Sorodne novice

Kletna etaža za inovativen pristop k interpretaciji kulture

Jure Godler

AED tudi na Veterini Jagodič

Jure Godler

O modrikastem jeziku in ketozi

Jure Godler

Na govedorejskem dnevu Veterine Jagodič

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več