10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Izposojevalca dežnikov prosijo naj okrasne dežnike vrne

Šentjur, 13. 12. 2022 – Šentjur je zaživel v praznični podobi. Prižgale so se lučke, okrašene smrečke in mesto pa se počasi ziblje v praznični čas. Dočakali smo tudi prvi sneg, ki je pobelil naše kraje. Ponovno je zasvetila tudi Kocka, ki krasi Šentjur pri Centru kulture Gustav – ob stari knjižnici. Tam klopca vabi, da se mimoidoči usedejo in oddahnejo od mestnega vrveža. Na tem mestu so na svojo končno instalacijo čakali tudi dežniki, ki so jih poslikale likovnice, ki delujejo v okviru likovnega krožka na Ljudski univerzi Šentjur. Skupaj z mentorico Kvirino M. Zupanc, so dežnike poslikale v čast Ele Peroci, ki bi v teh dneh praznovala 100-obletnico rojstva. Seveda so se avtorji in mentorica navezali na njeno slikanico Moj dežnik je lahko balon.

Žal pa dežniki niso dočakali svoje premierne predstave. Ti so se očitno podali na sprehod v neznano. Gre za unikatne rdeče dežnike, ki imajo pri špički tudi luknjico namenjeno za obešanje in so poslikani z motivi Perocine slikanice. So zelo opazni in prepoznavni in bodo zagotovo pritegnili oko avtoric dežnika ter ostalih organizatorjev. Zato verjamemo, da bodo dežniki le našli pot nazaj na vrt Centra kulture Gustav, kjer so bili nazadnje opaženi, saj so pripravljeni, da v soju luči zablestijo in polepšajo praznične dni številnim mimoidočim.

Dopolnjeno!

Ravno zaradi angažmaja vas, spoštovani bralci portala sentjur.net smo dežnike našli. Bili so premraženi, potolčeni in prestrašeni, ko so ležali ob kantah za smeti za občino na parkirišču. Mentorica jim je takoj nudila prvo pomoč in sedaj so na varnem in čakajo, da znova zasijejo! Prijaznemu bralcu, ki pa jih je ugledal, pa se iz srca zahvaljujemo! (Jure Godler)

Sorodne novice

Pravljični december v mestu glasbe

Jure Godler

Božična pešpot vabi sprehajalce vse do severnega pola

Jure Godler

Mestna smreka v Zgornjem trgu

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več