-2.2 C
Šentjur pri Celju
18/01/2021
sentjur.net

Božična pešpot vabi sprehajalce vse do severnega pola

Občina Šentjur – 15. 12. 2020 – December je mesec, ko številna mesta ustvarjajo praznično vzdušje s prižigom lučk, praznično okrasitvijo in nekdaj tudi s turistično in kulturno ponudbo. Žal praznični utrip omejujejo ukrepi za preprečevanje okužb s koronavirusom ter tudi hora legalis, kjer je prepovedano zadrževanje na prostem po 21. uri. Zato so se organizatorji prazničnih dogajanj morali prilagoditi. Celje se je razbohotilo z lučno-vodnim šovom, ki so si ga lahko žal ogledali meščani samo preko prenosa, medtem so bili v občini Šentjur in župan mag. Marko Diaci, veliko bolj praktični in racionalni.

Žal je letos odpadlo druženje v šotoru na Mestnem trgu, kulturni nastopi, odpadlo pa bo tudi silvestrovanje. V tem trenutku si lahko že ogledate razstavo fotografij priznanega fotografa Arne Hodaliča na ograji Športnega parka Šentjur. Na Svetinovem vrtu sveti nova razstava, Sveti(nova) razstava, ki jo bo v teh dneh zamenjala druga – Pop art Josip. Občinski organizatorji so letos več pozornosti namenili pešpoti ob Pešnici. S tem so združili prijetno s koristnim – zdrav sprehod po domiselno okrašeni pešpoti. Klopce, ki so postavljene tam, so dobile praznično preobleko z napisi, ki v tem času zelo veliko pomenijo – ljubezen, družina, prijateljstvo, sreča in nenazadnje zdravje.

“Skušali smo poudariti pravljičnost in drugačnost,” nam je zaupal Jure Raztočnik, direktor Razvojne agencije Kozjansko. Zasnovali so tudi manjše table, ki so namenjene otrokom in otrokom po srcu, da skoznje potisnejo glave in se prelevijo iz šentjurskega zaščitnika proti covidu Jurija Velikega, v piškotke, snežaka ali Božička. Ob tej okrasitvi so staknile glave tri domača dekleta Kvirina Martina Zupanc, Ana Zupanc in Ana Evelina Plahuta. Skupaj s pomočjo Nine Salobir, Monike Oset in Aurelie Karine Zupanc so pričarale čudovito praznično vzdušje v Šentjurju in vabijo sprehajalce, da se sprehodijo ob naši čudoviti pešpoti. (Jure Godler)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 4: Kvirina Martina Zupanc, slikarka in pravnica

ViP

V časih in prostorih – razstava likovnega študijskega krožka (LUŠ)

Jure Godler

Prejeli smo: Petim šentjurskim družinam polepšali praznike

Jure Godler

Kolumna: Kaj je tisto, kar si moramo zares (za)želeti?

Bogdan Rahten

Prejeli smo: Naši likovnici med najboljšimi v Sloveniji

Jure Godler

Obudili Možička in Princeso Vrtoglavko

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več