9.5 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Jakobčani peli Goričanom

Gorica pri Slivnici, 28. januar 2023 – Minula sobota je bila zadnja v božičnem času. Večerno sveto mašo so ob tem v Gorici pri Slivnici s petjem pospremili nekoliko drugače, v goste so prišli sosedje čez hrib, člani vokalne skupine Jakobčani. Nastali so spontano; predvsem petje ob kozarčku po končanih vajah Mešanega pevskega zbora Sveti Jakob je nakazalo, da bi utegnilo oblikovati tudi moško vokalno skupino. Pri iskanju umetniškega vodstva ni bilo potrebno iti prav daleč, vodita jih namreč domačina Valentina in Luka Černe.

V Gorici pri Slivnici so peli pri sveti maši v podružni cerkvi Svetega Urbana. Izbrali so, času primerno, božični repertoar. Slivniški župnik Marko Šraml se jim je zahvalil za pevski obisk in poudaril pomembnost petja, tako v prosveti kot sakrali. Po koncu maše so Jakobčani s kora stopili še pred oltar, kjer so zapeli še nekaj pesmi. Pred poslušalci jih je predstavila Bernarda Zupanc, ob koncu pa so skupaj s publiko, ob ugasnjenih lučeh, odpeli še Sveto noč.

Sorodne novice

Jakobčani osvajali z ljubezenskimi skladbami

Jure Godler

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Na blagoslovu konj v mislih s poplavljenimi

ViP

Jakobčani zapeli za 1. april

Jure Godler

Tradicija se znova nadaljuje

ViP

Jakobčani zapeli ob petletnici delovanja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več