18.9 C
Šentjur pri Celju
24/09/2020
sentjur.net

Jaz pa k vojakom grem

Dobje pri Planini, 22. 8. 2014 – Na Kozjanski domačiji letos poteka že šesta prireditev Tedna starih obrti in običajev. Člani društva folklorne skupine Sveti Štefan so uprizorili gledališko igro Jaz pa k vojakom grem. Z gledališčem na ”cimpru” so prikazali, kako so naši fantje pred 50 in 60 leti služili v bivši “armiji”. Igra je bila prikazana v štirih dejanjih. Odmore so popestrili muzikantje. Ta igra je igralcem vzela ogromno truda in časa pri iskanju originalnih rekvizitov. Bila je zelo duhovita, saj so se gledalci vsem od srca nasmejali. V prvem dejanju so prikazali slovo vojaka Janka od staršev in svojega dekleta. V drugem delu je bilo prikazano srečanje z oficirjem in vojaki iz ostalih republik Jugoslavije, v tretjem pa življenje v kasarni in razne dogodivščine med vojaki. Sledilo je še četrto, zadnje dejanje, v katerem je sledilo veselo snidenje ter srečna vrnitev vojaka Janka.

Igrali so člani društva Folklorna skupina Sveti Štefan: Martin Slatenšek, Karel Artiček, Marjana Bračko, Bojan Žmahar, Grega Žmahar, Metka Kelenc, Srečko Krajnčan, Mojca Žmahar, Franci Užmah, Andreja Užmah, Branko Cesar, Brigita Cesar, Vojko Kajba, Marjan Povalej in Blanka Kajba. Avtor in režiser igre je Karel Artiček. Vstopnina je znašala 5 evrov. Po igri so vse obiskovalce postregli s pečenim odojkom ter pijačo. Za glasbeno vzdušje pa so poskrbeli dobjanski harmonikarji. (V. A.)

 

Sorodne novice

Dvanajsti Guzejev pohod po dobjanskih gričih

Majda Rezec

#koronaintervju št. 21 – Dominik Gračner, gledališki igralec

Jure Godler

Prejeli smo: Otrokom želimo približati kulturo in gledališče

Jure Godler

Poklon kulturi z Guzejem

Jure Godler

Niz desetih Kozjanskih tednov okronali z množičnim obiskom

Jure Godler

Priprave na 15. obletnico v polnem teku

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več