6.7 C
Šentjur pri Celju
02/12/2021
sentjur.net

Je za požar res kriva elektrika?

Šentjur, 16. 10. 2021 – Mesec oktober je tudi mesec požarne varnosti. Ob tem se v mnogih društvih odločijo za različne aktivnosti, ki so vezane na varnost pri požarih in samem gasilstvu. Tudi gasilci PGD Dramlje so kot vsako leto tudi letos pripravili taktično vajo, v kateri so gasilci preizkusili svoje znanje in spretnosti. Vajo so izvedli v soboto, 16. oktobra, na kmetiji Preložnik.

Do »požara« je prišlo nekoliko pred 15.30 uro popoldne na gospodarskem poslopju v neposredni bližini stare hiše in silosa. Lastnik je ob opaženem požaru nemudoma obvestil gasilce, da je do nastanka požara najverjetneje prišlo zaradi pregretja električnih vodnikov. Požar je nastal na začetku hleva, gledano z južne strani na električni napeljavi.

Veter slabšal razmere

Požar se je hitro širil po ostrešju hleva proti zahodu. Vreme je bilo sicer oblačno, za piko na i pa je gasilcem nagajal še veter, ki je rahlo pihal iz smeri jugovzhod. Gasilci so takoj začeli opravljati svoje delo, pri tem pa so ugotovili, da je v stavbi pogrešanih in poškodovanih tudi nekaj ljudi. Vaja je bila letos izvedena v sodelovanju gasilskega društva PGD Dramlje in kmetije Preložnik. Vodja vaje je bil Aljaž Gorenak, vajo pa je s strani gasilske zveze Šentjur spremljal Dejan Hribernik.

Otroci na obisku

Vaja pa ni bila vse. Ob mesecu požarne varnosti so v sodelovanju z Vrtcem Šentjur, enoto Dramlje, in osnovno šolo Dramlje pripravili dan odprtih vrat in v svoje prostore povabili otroke iz šole in vrtca. Letošnja tema je požarna varnost v povezavi s potresom in poteka pod sloganom Po potresu lahko tudi zagori! V tradicionalnem projektu potekajo preventivne aktivnosti s področja požarne varnosti za različne ciljne skupine. Otroci so si ogledali gasilske avtomobile in gasilsko opremo ter prisluhnili, kaj so jim na temo požarne varnosti povedali gasilci. Čas, preživet z mladino, je prinesel veliko zanimivih vprašanj in še več poučnih odgovorov. (Tjaša Ferlež, Foto PGD Dramlje)

Sorodne novice

Zagorelo je v lesni delavnici

Tjaša Ferlež

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Tjaša Ferlež

Reševali so tudi s pomočjo lestve in koritastih nosil

Tjaša Ferlež

Vaja: Požar v Spodnji Ponkvici pogasili domači gasilci

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več