5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Jožetu Palčniku nagrada košarkarske zveze

Ljubljana, 17. september 2020 – 17. september bo v zavesti Slovencev ostal kot dan, ko je ekipa majhne države osvojila naslov prvaka evropskega košarkarskega prvenstva. Dan danes poznamo kot praznik slovenske košarke, ko krovna košarkarska organizacija Košarkarska zveza Slovenija podeli tudi priznanja in nagrade.

Med letošnjimi dobitniki nagrade je tudi dolgoletni predsednik Košarkarskega kluba Šentjur Jože Palčnik. V obrazložitvi nagrade so ga označili kot srečneža, ki mu je košarka postala način življenja: “V KK Šentjur je vstopil pred 18 leti, kot peti zaporedni predsednik kluba. Funkcijo je opravljal devet let. Z umikom od predsedniške vloge se ni oddaljil od kluba. Zaradi neskončne košarkarske strasti je športni navdušenec brez primere. Najprej na lokalni, nato še na državni ravni. Jože je kritičen in intenziven v soočanjih z različnimi pogledi v košarki. Zna poslušati in izraziti svojo misel. Pri tem je razpet med silovitostjo izbruha in meditativno zadržanostjo, svetovljansko modrostjo realnosti in nostalgijo košarkarske jugo romantike.” Nagrado KZS se podeljuje posameznikom in organizacijam za izjemen prispevek k razvoju slovenske košarke ali za vrhunski tekmovalni dosežek.

Košarkarska zveza je letos, ob svoji 70. obletnici, podelila tudi naslov častni član KZS. To je posthumno postal Aleš Antauer, ki je s svojim delovanjem pustil pečat tudi v šentjurskem košarkarskem klubu.

Sorodne novice

Košarkarski klub Šentjur v novo sezono z novim trenerjem

Jure Godler

Šentjurska občinska uprava ima novo direktorico

Jure Godler

Damjan Novaković že tretjič trener KK Šentjur

Jure Godler

Novi trener KK Šentjur prišel in odšel

Jure Godler

KK Šentjur: Letošnji cilj je Liga za prvaka

Jure Godler

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več