23.6 C
Šentjur pri Celju
21/09/2023
sentjur.net

Kar 32 ekip se je pomerilo na tekmovanju v Celju

Celje, 29. maj 2022 – Po deževni a uspešni soboti, so se med seboj pomerili še starejši gasilci, člani in članice B ter člani in članice A. Tako kot mladina, so tudi oni tekmovali kljub dežju in dokazali da za gasilce dež ni ovira.  V nedeljo, je tako v Celju potekalo tekmovanje na nivoju gasilske zveze Šentjur. Od 8. ure zjutraj pa do 12. ure se je med sabo pomerilo dvaintrideset ekip. Od tega štirinajst ekip članov A in dve ekipi članic A, ena ekipa članic B in deset ekip članov B, ki so tekmovali v taktični mokri vaji, razvrščanjem in teoretičnimi vprašanji.

Med sabo pa se je pomerilo tudi pet ekip starejših gasilcev, ki so se pomerili v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti. Tekmovanje je kljub rahlemu dežju potekalo nemoteno. Ves čas tekmovanja sta bila prisotna tudi predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej in poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok. Tekmovanje pa si je pogledal tudi regijski poveljnik Bojan Hrepevnik.

Rezultati članskega tekmovanja

Pri članicah A  so 2. mesto dosegle PGD Ponikva, in 1. mesto PGD Dramlje. Med člani A,  so tretje mesto zasedli PGD Ponikva2, 2. mesto PGD Ponikva1 in 1. mesto PGD Lokarje. V kategoriji članic B je tekmovala samo ena ekipa in to ekipa članic PGD Kalobje. V kategoriji člani B so tretje mesto zasedli PGD Ponikva. mesto PGD Planina in 1. mesto PGD Lokarje B2.  V kategoriji starejši gasilci pa so si 1. mesto priborili veterani PGD Slivnica pri Celju, 2 mesto PGD Šentjur pri Celju  in 3. mesto PGD Loka pri Žusmu. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na Planini pri Sevnici obeležili 130-letnico gasilstva

Tjaša Ferlež

Hvala, gasilci, ker imate srce za soljudi!

Tjaša Ferlež

Razmišljanje: Hvala vam, gasilci!

Jure Godler

Silovita moč narave znova razdejala občino

ViP

Urnebes vetra in dežja razdejal tudi našo občino

Jure Godler

Na orientacijskem tekmovanju dokazali, da se znajdejo tudi v naravi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več