29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Kar 32 ekip se je pomerilo na tekmovanju v Celju

Celje, 29. maj 2022 – Po deževni a uspešni soboti, so se med seboj pomerili še starejši gasilci, člani in članice B ter člani in članice A. Tako kot mladina, so tudi oni tekmovali kljub dežju in dokazali da za gasilce dež ni ovira.  V nedeljo, je tako v Celju potekalo tekmovanje na nivoju gasilske zveze Šentjur. Od 8. ure zjutraj pa do 12. ure se je med sabo pomerilo dvaintrideset ekip. Od tega štirinajst ekip članov A in dve ekipi članic A, ena ekipa članic B in deset ekip članov B, ki so tekmovali v taktični mokri vaji, razvrščanjem in teoretičnimi vprašanji.

Med sabo pa se je pomerilo tudi pet ekip starejših gasilcev, ki so se pomerili v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti. Tekmovanje je kljub rahlemu dežju potekalo nemoteno. Ves čas tekmovanja sta bila prisotna tudi predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej in poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok. Tekmovanje pa si je pogledal tudi regijski poveljnik Bojan Hrepevnik.

Rezultati članskega tekmovanja

Pri članicah A  so 2. mesto dosegle PGD Ponikva, in 1. mesto PGD Dramlje. Med člani A,  so tretje mesto zasedli PGD Ponikva2, 2. mesto PGD Ponikva1 in 1. mesto PGD Lokarje. V kategoriji članic B je tekmovala samo ena ekipa in to ekipa članic PGD Kalobje. V kategoriji člani B so tretje mesto zasedli PGD Ponikva. mesto PGD Planina in 1. mesto PGD Lokarje B2.  V kategoriji starejši gasilci pa so si 1. mesto priborili veterani PGD Slivnica pri Celju, 2 mesto PGD Šentjur pri Celju  in 3. mesto PGD Loka pri Žusmu. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Spomnili so se sv. Florjana

Jure Godler

Naši gasilci opravili kar 399 intervencij

Tjaša Ferlež

Za večerjo so poskrbeli moški!

Tjaša Ferlež

Neurje ni prizaneslo niti gasilskemu domu

Tjaša Ferlež

S podpisi potrdili odlično sodelovanje občine in gasilcev

Jure Godler

Novo gasilsko vozilo v Dobju bo leta 2025

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več