23.5 C
Šentjur pri Celju
02/08/2021
sentjur.net

Kje so tiste stezice, s pesmijo v jesen

Grobelno, 29. 9. 2019 – Člani Društva upokojencev Grobelno (DU) in predsednik Ivan Žogan, ki je bil glavni organizator, so pripravili prireditev Kje so tiste stezice, s pesmijo v jesen. Zbrane je najprej nagovoril Žogan, gostom in nastopajočim zaželel, da jih pesmi spomnijo na njihovo mladost in ponesejo na nekdanje stezice.

Prvi so nastopili člani DU Grobelno s skupino Šentviških 5 z Jasmino Levičar. Predstavili so se z pesmijo Kje so tiste stezice. Sledila je UTŽ Šmarje pri Jelšah s skupino Zveneče jelše ter mlada muzikanta Anže Lubej in Nejc Rezec z Grobelnega. Na inštrumente domače izdelave so zaigrali legendarni Slamjeki iz DU Planina pri Sevnici, iz Rogatca pa so prišle Pevke iz Rogatca. Nastopile so tudi Rajske strune iz Grobelnega, iz DU Kostrivnice so se prestavili ljudski pevci, Folklorna skupina Kulturnega društva Blagovna pa je zaplesala Splet štajerskih plesov. Iz Bistrice ob Sotli je prišla skupina ljudskih pevcev, iz Dobja skupina harmonikarjev in Planinski cvet iz Rogaške Slatine. Kot zadnji so nastopili Šentviških pet s pesmijo Kozjanska pesem.

Na koncu so vsi nastopajoči skupaj zaigrali in zapeli pesem Kam le čas beži. Prisotne so pozdravili, jim čestitali za odlično prireditev v upanju, da se ohrani domača ljudska pesem, Silva Koželj, podžupanja občine Šentjur in predsednica DU Šentjur, Jože Misja, podžupan občine Šmarje pri Jelšah, Niko Petelin, predsednik krajevne skupnosti Šentvid pri Grobelnem ter Marija Čakš, predsednica Zveze DU Kozjansko.

»Rad bi se zahvalil občini Šentjur, občini Šmarje pri Jelšah in KS Grobelno. Brez njihove pomoči nam ta prireditev ne bi tako lepo uspela. Zahvala gre tudi Mesnici »Moj mesar Jože« Jože Škerjanec s.p., Prostovoljnemu gasilskemu društvu Šentvid pri Grobelnem in našim članicam za veliko pomoč pri pripravi in postrežbi hrane,« je povedal Žogan. Hvala tudi medijem sentjur.net in Rogaške novice. Program je povezovala Mimica Kidrič(Milenka Blažević)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več