18.9 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

V letu 2024 planirajo kar sedem izletov

Grobelno, 16. 2. 2024 – Člani Društva upokojencev (DU) Grobelno so se zbrali na letnem občnem zboru (OZ) v prostorih Doma krajanov Grobelno. Od 132 članov društva se je zbora udeležilo kar 79, kar je bilo pravo presenečenje vseh povabljenih gostov. Uvodoma so pevci Šentviških 5 zapeli slovensko himno. 

Janez Žogan, predsednik društva, je prisotne pozdravil, se jim zahvalil za tako veliko udeležbo. Delovno predsedstvo, ki ga je vodil Danilo Stane, je podalo poročila delovanja in plan dela za letošnje leto. Poleg veliko pohodov in izletov so organizirali praznovanje materinskega dne in Martinovo srečanje, sodelovali na prireditvi Likof na taberhi v Rogatcu.  Ob koncu leta pa so obiskali najstarejše in bolne člane in članice, ter jim z majhnimi darili in čestitko zaželeli največ zdravja in osebne sreče.

Planirajo sedem izletov

Za leto 2024 planirajo sedem izletov in pohode med njimi Tradicionalni pohod po mejah občin Šentjur – Šmarje pri Jelšah, Pohod na Boč 27. aprila na komemoracijo padlim na Boču, in pohod po obronkih Grobelnega z Jakobovem piknikom. Telovadba članic se bo ostala ista. 15. marca bo prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu, novembra pa tradicionalno Martinovo srečanje in zaključek leta.

«Kot vidimo, denarja ne veliko, zato bomo delali s tem, kar imamo, in s tem bomo zadovoljni, samo Bog nam daj zdravja, ki nam ga veliko manjka. Spoštovani, želja je velja, pri pomanjkanju denarja, bo potrebno veliko dobre volje in lastnega dela. Tega pa smo tako navajeni v vseh teh letih delovanja našega društva. Tudi od vaše prisotnosti je odvisen naš plan, s kančkom dobre volje pa bomo dosegli vse cilje, ki smo si jih zadali. Hvala tudi tiskovni predstavnici Rogaških novic, Milenki Blažević«, je končal poročilo Žogan.

Šentjursko-Šmarsko članstvo

Od gostov sta spregovorila Silva Koželj, podžupanja občine Šentjur in Matija Čakš, župan občine Šmarje pri Jelšah, ki opazujeta, kako živi populacija, ki je dala temu okolju veliko, iz česa se lahko mlajši veliko naučijo. Izpostavila sta povezanost med dvema občinama – občino Šmarje pri Jelšah in občino Šentjur, predvsem s skupnimi investicijami, to pomeni, da živijo skupaj. Kar pa je razvidno tudi iz članstva članov DU, saj jih je polovica iz šmarske, polovica iz šentjurske občine.

Čestitala sta predsedstvu za dobro opravljeno delo. Čestitkam so se pridružili Roman Hriberšek, predsednik krajevne skupnosti (KS) Grobelno, Niko Petelin, predsednik KS Šentvid, Roman Drofenik, predstavnik DU  Šmarje pri Jelšah, Urška Leskovar, predsednica PGD Šentvid je prisotne povabila na prireditev golažijada in Damjan Krulec, predsednik Kulturnega društva Šentvid pa na prireditev Družina poje. Po končanem uradnem delu je bilo veselo druženje ob dobri jedači, domačo kapljico in prepevanjem starih ljudskih in domačih pesmi ob spremstvu znanega muzikanta Draga Žekarja iz Dobja. (Milenka Blažević)

Sorodne novice

Jubilejni 25. Likof na taberhi tudi s šentjurskimi predstavniki

Milenka Blažević

Prejeli smo: Na Veselem vrtiljaku 2022 tudi naši otroci

Jure Godler

Janez Žogan ostaja predsednik DU Grobelno

Milenka Blažević

Kje so tiste stezice, s pesmijo v jesen

Milenka Blažević
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več