18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Šentjur, 22. 9. 2017 – V Gostišču Bohorč so zborovali tudi člani Košarkarskega kluba Šentjur, ki so obravnavali poročila za poslovanje v letu 2016. Delovni predsednik zbora je bil Jože Palčnik, udeležba članov pa ne ravno velika, vendar dovolj, da so lahko veljavno sklepali. Poročila v letu 2016 je podal Dušan Debenak in ugotovil, da so bili vsi temeljni cilji, ki so si jih zadali pred sezono, tudi izpolnjeni – ostal je med slovenskimi prvoligaši, načrtno so delali z mlajšimi selekcijami in izboljšali so organizacijsko tehnično področje in zagotovili brezhibno delovanje vseh procesov v klubu.

Zahvalil se je tudi za podporo generalnemu pokrovitelju podjetju Tajfun in poudaril, da je takšno sodelovanje izjemnega pomena. Procese v klubu so morali prilagoditi zahtevam licenciranja. Po mednarodni sezoni je večina kadra zapustila klub, ostala sta le košarkarja Milan Sebič in Ivo Držić. Po prihodu novega trenerja Bašića so sestavili novo ekipo, prišli so številni tujci in slovenski igralci. Po slabem uvodu v sezono je moralo vodstvo kluba ukrepati in pripeljali so tudi novega glavnega trenerja Jurico Golemca in še nekaj novih igralcev. Po številnih poškodbah in malo neugoden žreb je botroval, da se niso borili za sam vrh lestvice, vendar so si zagotovili obstanek v ligi.

V vseh selekcijah mladih košarkarjev, ki jih koordinira Boštjan Kočar, je bilo vključenih 92 fantov, v osnovnih šolah pa je treniralo 101 fant in dekleta. Klub se lahko pohvali z najštevilčnejim obiskom domačih tekem v 1. SKL, tako je povprečno na tekmah bilo več kot 400 obikovalcev. Debenak se je zahvalil za podporo navijačem, kljub temu, da ni bilo izjemnih rezultatov. V letu 2016 so v klubu realizirali prihodke v znesku 529.000 eur in toliko odhodkov. To so uspeli s pomočjo generalnega pokrovitelja in podoro lokalne skupnosti.

Nova pravila

Da se dobro definirajo pravice in obveznosti igralcev in uprave kluba, so v vrhu kluba pripravili nova pravila. “Gre za določanje ravnanja v raznih primerih, nanaša pa se na prisotnost na treningih, vzdrževanje dobrih medsebojnih odnosov, športno življenje, poškodbe, obveznosti do kluba in sponzorejv in nagrade ter določa način, kako se kaznuje neupoštevanje tega pravilnika,” je opisal nov pravilnik Jože Palčnik.

Ker je bil zbor tudi volilni občni zbor, so razrešili staro vodstvo kluba in predlagali novo vodstvo. Stari predsednik kluba Iztok Špan ni več želel nadaljevati te funkcije, zato je predlagan za novega predsednika Dušan Debenak, ki je sprejel funkcijo za eno leto, ostali člani UO pa so bili še Sandi Potočnik, Danilo Fras, Jože Artnak, Anton Selič, Igor Jecl, Dejan Fideršek in Milan Sebič, dva člana pa lahko imenuje tudi sam upravni odbor brez skupščine. Za to idejo so takoj prijeli predstavniki navijačev in Roman Hriberšek je predlagal, da se eno mesto v upravnem odboru nameni tudi predstavniku navijačem, kar na zboru. Temu so nasprotovali v vodstvu in poudarjali, da lahko predlagani upravni odbor kadar koli sprejeme to odločitev. Tokrat ne z večino so potrdili novo vodstvo kluba, navijači pa so se dogovorili, da bodo predlagali svojega kandidata. (Za to mesto so na zboru navijačev nekaj dni kasneje potrdili Ivana Zupanca – Ičota, ki je tudi predsednik Šentjurskih vitezov o.p.)

Novi proračun kluba bo bistveno manjši kot prejšnja leta, saj je velik vir financiranja umaknil tudi Tajfun. Proračun za delovanje v sezoni, ki prihaja, bo znašal 320.000 eur. Tajfun bo od sedaj finančno pomagal le mlajšim selekcijam, ki se bodo tudi imenovale po njem, matični članski klub pa se bo odslej imenoval KK Šentjur. Klub bo zamenjal tudi dobavitelja opreme, kjer je dosti ugodnejši od Spaldinga, ki je ekipo opremljal do sedaj. Vodstvo se je na koncu zahvalilo še staremu predsedniku kluba Iztoku Španu, pod katerim so dosegli zgodovinski uspeh, padel pa je tudi predlog, da bi Špana na okrogli obletnici delovanja imenovali za častnega člana. Špan se je zahvalil vodstvu in se zahvalil tudi za to, da so mu dovolili umik iz pokroviteljstva šentjurske košarke. “Hvala vam, ker ne rušite mostov za sabo,” je še zaključil Iztok Špan, ki se je v zgodovino kluba zapisal z zlatimi črkami. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ameriška veleposlanica obiskala Planino pri Sevnici

ViP

Kako kaže parkirni hiši na Planini pri Sevnici?

ViP

Zdenka Jan je nova predsednica ZDUS

Milenka Blažević

Barbara Gradič Oset na čelu kulturnikov

Jure Godler

Menjava na poveljniškem stolčku gasilske zveze

Tjaša Ferlež

Kdo bo presekal gordijski vozel parkiranja na Planini?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več