1.3 C
Šentjur pri Celju
05/12/2023
sentjur.net

Kolesarji švignili mimo Šentjurja nazaj na Ponikvo

Šentjur, 16. 6. 2022 – Dirka po Sloveniji je zagotovo največji kolesarski spektakel, ki smo ga deležni v Občini Šentjur. Ena izmed etap – 2. po vrsti, je letos popeljala kolono kolesarjev tudi mimo naših krajev. Etapa se je začela na Ptuju končala pa s skupnim šprintom do cilja v Rogaški Slatini. V tem skrbno odmerjenem času pa smo svojih 5 minut dočakali tudi Šentjurčani. Kolesarska dirka je prekoračila občinske meje na Dolgi Gori, ter pot nadaljevala preko Ostrožnega na Ponikvo. Kolesarji so se preko Hotunja in Dol pripeljali tudi skozi center Šenturja, kjer jih je tako kot drugod pričakala pisana množica navijačev.

Kolesarji, ki so sledili petim ubežnikov so te dohiteli na strmini nad Stopčami, kjer so se preko zaselkov Zgornji vrh in Breze ponovno pripeljali na Ponikvo, ter našo občino zapustili v Šentvidu pri Grobelnem. Zmagovalec druge etape je bil Nizozemec Dylan Groenewegen, ki je v Rogaški Slatini že zmagal leta 2018. Tokrat mu je to uspelo ob pomoči moštvenega kolega Luke Mezgeca. Najboljši Slovenec je bil na devetem mestu Matevž Govekar, 17. pa je na cilj prišel tudi ljublenec občinstva Tadej Pogačar.

Helikopterski posnetki pa so za nekaj sekund posneli tudi nekaj šentjurskih vedut in pa zanimivosti, ki so jih pripravili domačini. Kolesarja na Ponikvi, pa sv. Jurija na kolesu, ki se je premikal po šentjurskem štadionu. Prav tako se je kamera ustavila tudi na cerkvi sv. Ahaca. Šele ob drugačni – perspektivi iz zraka, se Šentjurčani zavemo v kakšnem lepem in razgibanem okolju živimo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Zaključek Martinovih dni na Ponikvi in krst mladega vina

Urša Kajba

Še zadnji vzpon “poletne sezone” na Uršulo

Tjaša Ferlež

20. Slomškov dan katoliških pedagogov na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Sveta birma v Šentjurju

Tjaša Ferlež

Za presenečenje je poskrbel štajerski slavček

Tjaša Ferlež

Nuška Drašček je navdušila na Slomškovem trgu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več