10.6 C
Šentjur pri Celju
29/10/2020
sentjur.net

Kolesarska dirka še zadnjič mimo Šentjurja

Šentjur, 20. 6. 2019 – Kolesarska dirka po Sloveniji je eden najbolj opaznih športnih dogodkov v naši državi. Kolesarsko karavano pa spremlja tudi ena največjih športnih hiš – Eurosport – in v živo prenaša dirko. V drugi etapi od petih so kolesarji začeli vrteti pedala v Mariboru in se nato podali na 150 kilometrov dolgo progo, do Oplotnice, Slovenskih Konjic, Poljčan, Šmarja pri Jelšah ter nato mimo Grobelnega in Šentjurja na Svetino. Dirko so zaključili v Celju.

Tudi tokrat so se naši občani pripravili in kolesarje glasno in močno pozdravljali. Najprej so velik sprejem doživeli v Grobelnem, kjer so ponovno na nogometno igrišče narisali veliko kolo z napisom Grobelno, šentjurski navijači, opremljeni z zastavicam I feel Slovenija in baloni, pa so karavano pričakali na krožišču pri Tržnici. Tam so gozd iz zastav pripravili šentjurski gasilci, poleg ostalih navijačev pa smo lahko opazili tudi navijače iz Upravne enote Šentjur, Knjižnice Šentjur, drugega in tretjega razreda podaljšanega bivanja OŠ Hruševec Šentjur in druge. Malo višje po stari cesti pa so kolesarje vzpodbujali člani Varstveno delovnega centra Šentjur. Z drugo etapo dirke po Sloveniji smo tudi zaključili z šentjursko udeležbo, saj se karavana seli v Idrijo, nato v Novo Gorico in za konec še v Novo mesto.

(Jure Godler)

Video posnetek

Sorodne novice

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler

FOTO&VIDEO: Nad Šentjurjem se je utrgal oblak

ViP

Šentjur korak bližje lenti najlepšega in najgostoljubnejšega manjšega mesta

ViP

Novi zakrament obhajila je prejelo 69 otrok

Jure Godler

Prejeli smo: Razstavili reprodukcije akvarelov Šentjurja

Jure Godler

V letu 2020 v Šentjurju nov parkirni režim

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več