11.1 C
Šentjur pri Celju
22/02/2024
sentjur.net

Komemoracija Dramlje: Mir ni nekaj samoumevnega

Dramlje, 27. 11. 2023 – Pri spomeniku žrtvam fašističnega nasilja v Dramljah je v organizaciji Krajevnega odbora ZZB Dramlje potekala spominska slovesnost, v spomin in čast dvaintridesetim žrtvam, katerih imena so vklesana na spominsko ploščo. Pod spomenikom NOB se nahaja tudi kostnica, v katero so kmalu po 2. svetovni vojni pokopali posmrtne ostanke padlih. V nagovoru je predsednik KO ZZB Dramlje Janez Kukovič poudaril pomen miru, ki ni nekaj samoumevnega: “Živeti v miru pomeni biti potrpežljiv, strpen in delati vse na tem ter zato, da postane mir kot vrednota nekaj vsakdanjega”.

Po slovesnosti so se udeleženci zbrali na krajšem druženju v prostorih Doma kulture. Krajevni borčevski odbor v Dramljah, ki je bil ponovno ustanovljen šele pred nekaj leti, je postal najbolj aktiven KO v občini Šentjur. V letošnjem letu so se lotili obnove spomenika NOƁ, v prihodnjih letih sledi obnova spominskih plošč. Še letos pa bodo pri spomeniku NOB postavili kandelabre, na katerih bodo v čast padlim med NOB zavihrale šentjurska, slovenska in evropska zastava. V decembru bodo organizirali še srečanje članov ob koncu leta, ki ga bo zaznamoval pogovorni večer z Sonjo Podbregar, ki ima na vojni čas precej trpke spomine. (Primož Laubič)

Sorodne novice

Glasbena božična zgodba napolnila srca mnogih ljudi

Tjaša Ferlež

Komemoracija Šentjur: Želeli bi, da živimo v svobodi in sreči

Jure Godler

Pozaba bi pomenila zatajitev vseh, ki so se uprli okupatorju

Jure Godler

Mladi glasbeniki so se predstavili v Dramljah

Jure Godler

Spomnili so se padlih za domovino

Jure Godler

Prejeli smo: Drameljčani si želijo pločnik

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več