3.4 C
Šentjur pri Celju
06/04/2020
sentjur.net

#koronaintervju št. 7 – Damjana Čakš, predsednica šentjurskih gasilcev

Damjana Čakš je stara 39 let in po novem Šentjurčanka. Je poštena, prijazna, točna, prilagodljiva, komunikativna, rada pomaga ljudem, zanesljiva, nasmejana, predvsem pa se rada uči in pridobiva nova znanja. Po poklicu je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, trenutno pa v zaključni fazi magisterija in naziva mag. prof. inkluzivne pedagogike, kjer bo pomagala otrokom s posebnimi potrebami.

“Moje glavno življenjsko vodilo je nenehno učenje, ravno zaradi tega me zanimajo razna področja, zato preberem dosti raznovrstne literature – od raznih člankov ter knjig s področja psihologije do leposlovja, otroških revij. Rada se ukvarjam z raznolikimi športi (kolikor mi pač sedaj dopušča čas), kot so plavanje, kolesarjenje, rolanje, hoja v hribe ter sprehodi v naravi, izdelujem tudi vizitke ter nakit,” se še predstavi.

Lahko z nami delite kakšen spomin ali lumparijo iz mladosti?

V šoli sem bila bolj mirna in tiha, tako da lumparij ravno nisem zganjala. Se pa spomnim, da sem v drugem razredu malce goljufala, in to pri slovenščini. Za naučiti smo se imeli deklamacijo Ciciban in čebela. Deklamacija je bila dolga 14 kitic, potem smo jo pisali za oceno in jaz sem si seveda doma deklamacijo napisala na testno polo in sem ob koncu ure samo zamenjala list. In dobila odlično oceno.

Kateri šolski predmet vam je povzročal največ in kateri najmanj preglavic?

Največ preglavic mi je povzročala angleščina, ker se nikakor nisem mogla naučiti časov. V srednji šoli pa matematika, ker sem imela grajo v 1 konferenci, na zaključni maturi sem jo pa opravila z odliko, tako da je profesorica rekla, ali sem prepisala ali pa sem se res naučila. Tokrat pa res nisem goljufala pri matematiki.

Kateri dopust vam je ostal v najlepšem spominu? Kaj ste tam doživeli?

Maturanski izlet s srednjo šolo v Prago. Zabava brez staršev, ampak ne pretirano. Najbolj zanimivo je bilo, ko smo bili prosti in smo šli v McDonalds nekaj pojest in nas niso nič razumeli, kaj bi radi naročili, niso razumeli ne po angleško ne po nemško, potem smo jim pa lepo počasi povedali po slovensko in so nas vse razumeli, seveda je bilo na račun tega smeha še kar nekaj časa.

Katero stvar ste doma nazadnje sami popravili?

Zdaj konkretno se ne morem spomniti, kaj sem nazadnje popravila, mogoče bolj pospravim in bolj vidim kaj je za popravit, kar drugi naredijo namesto mene.

Koga bi izbrali, če bi lahko na klepet povabili katero koli znano osebo?

Maria iz skupine Vigor, ker deluje tako umirjeno in pozitivno.

Če bi lahko živeli v kateri koli pravljici, v kateri bi in kateri lik bi bili?

Če bi lahko izbirala, bi bila v risanki Magična Ruby, zaradi vseh tistih barv, grafike. Lik bi bila pa Elza iz Ledenega kraljestva zaradi njene čarovnije.

Katero delo, ki ga odlagate že nekaj časa, bo sedaj prišlo na vrsto?

Sedaj sem v fazi pisanja magistrskega dela in čaka me še projekt tečaj računovodstva, ki ga že odlašam 3 mesece in sedaj bo pa res čas, da se spravim in ga naredim.

Kateri avtomobil bi raje imeli – rdeči MAN GVC 16/25 ali rdeči Ferrari? Zakaj?

Odgovor:  Seveda novi GVC 16/25, ker je pravi lepotec. Imam tudi željo narediti izpit za C in potem bi lahko sedla temu lepotcu tudi za volan in ”gasa”, tako pa bom še vedno samo sopotnik tega lepotca. Saj veste kako pravijo, če bi punce vedele, koliko pride takšen avto, nobena ne bi več sedla v ferrarija (hahahahahahaha).

Ste predsednica Prostvoljnega gasilskega društva Šentjur. Vas naši gasilci kaj ubogajo?

Odgovor: moji, vaši in naši fantje – gasilci so pravi angelčki, vedno pripravljeni na pomoč, 24 ur na dan in 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Tako, da to pove vse.

Začeli ste zbirati denar za novo gasilsko vozilo. Bi se skupaj s šentjurskimi gasilci slikali za koledar – po vzoru nekaterih športnih ekip – recimo malo manj oblečeni?

Odvisno od tega, kakšen koledar bi bil, ali samo moški ali ženski ali mešani……(hahahahahahah)

Lahko z nami delite vaš najljubši vic?

To mora vedeti vsak gasilec (hahahahaha):

V: Katero je najboljše gasilno sredstvo?

O: Pivo! In to zato, ker vsebuje vodo, CO2 pa še peno!

Hvala!

Sorodne novice

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

#koronaintervju št. 20: Davor Pušnik, muzikant in radijski voditelj

ViP

#koronaintervju št. 19 – Aleš Guzej, predsednik GZŠ

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 18: Klara Hrovatič, rokometašica

ViP

#koronaintervju št. 17 – Miha Kundih, zastopnik za ruski trg

Tjaša Ferlež

#koronaintervju št. 16 – Mateja Bobek, umetnica

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več